Kadına şiddet her yerde
Urfa, Malatya, İstanbul.. Pek çok şehirde iki gün içinde kadın cinayet işlendi, kadınlar saldırıya uğradı ve saldırıya uğradı.
BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU ERKEK TARAFINDAN SOKAK ORTASINDA BIÇAKLANDI

İstanbul Beylikdüzü'nde Şeyda Nur B. boşanma aşamasında oldu Murat B. tarafından  sokak ortasında bıçaklandı. Çevredekilerin müdahalesine rağmen Şeyda Nur B.'yi defalarca bıçaklayan Murat B. cadde üzerinde polis tarafından gözaltına alındı. Ağır yaralanan Şeyda Nur B. ise hastaneye kaldırıldı. Adnan Kahveci Mahallesi'nde boşanma aşamasında olan Murat B., sokak ortasında yanındaki bıçağı çıkararak Şeyda Nur B.'yi sokak ortasında defalarca bıçakladı.

Şeyda Nur B.'nin bıçaklandığını gören çevre sakinleri, Murat B.'ye engel olmaya çalıştı. Vatandaşların uyarısına rağmen eşini bıçaklamaya devam eden Murat B., zaman zaman yanına yaklaşanlara bıçak gösterdi. Murat B., Şeyda Nur B.'yi yerde yatarken de bıçakladı

Şeyda Nur B.'yi bıçaklayan Murat B., bir süre sonra olay yerinden uzaklaştı. Murat B.'nin ihbar üzerine adrese gelen polis ekipleri tarafından aynı cadde üzerinde gözaltına alındığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan Şeyda Nur B. ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelmesi sürüyor.

BOŞANMAK İSTEDİĞİ ERKEK TARAFINDAN VURULAN YILDIZ YILMAZ KURTARILAMADI

Samsun’un Bafra ilçesinde İsmail Yılmaz (70) tarafından sokak ortasında tabancayla vurulan Yıldız Yılmaz (43), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

7 Nisan günü Bafra ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Tuna Sokak'ta Yıldız Yılmaz 3 tekerlekli bisikletle giderken boşanma davası açtığı İsmail Yılmaz’ın silahlı saldırısına uğradı. Tabanca ile başından ve göğsünden vurulan Yıldız yaralandı. İsmail Yılmaz, bu kez namluyu kendi çenesine dayayıp tetiği çekti. Yaralanan Yıldız ve İsmail Yılmaz ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alınan İsmail Yılmaz, dün çıkarıldığı Bafra Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren Yıldız Yılmaz ise bugün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MERSİN'DE KADIN CİNAYETİ

Mersin’de 2,5 aylık hamile kadın, abisi Tarafından sokak ortasında tabancayla başından vurularak katledildi.

merkez Akdeniz ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi'nde 20 yaşındaki 2,5 aylık hamile Besra Kırmızı, yaklaşık 4,5 ay önce Şanlıurfa'dan Hasan Kırmızı (24) ile Mersin'e geldi. Burada eşinin ailesiyle yaşamaya başlayan genç kadın, resmi nikahla evlendi. 2,5 aylık hamile olan Kırmızı, bugün eltisi ile sağlık ocağından geldiği sırada kendisine pusu kurarak bir anda ortaya çıkan ağabeyi tarafından sokak ortasında tek kurşunla kafasından vuruldu. Kırmızı olay yerinde hayatını kaybederken, şüpheli ağabey olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Cinayete tanık olup şok yaşayan Besra Kırmızı'nın eltisi ile olayı duyup bölgeye gelen kocası Hasan Kırmızı baygınlık geçirdi. Bölgede yapılan inceleme sonrasında genç kadının cenazesi hastane morguna gönderildi. Cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı.

KONTERNER KENTTE KADINA ŞİDDET

Malatya’da 80 suç kaydı bulunan erkek, kendisinden boşanan kadına bıçakla saldırdı. 46 yaşındaki kadın yaralandı.

21.30 sıralarında Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi’ndebir süre önce kendisinden boşanan N.A.’nın kaldığı konteyner kente giden G.A. (46)  N.A.'ya (46) saldırdı. G.A.’nın bıçaklı saldırısına maruz kalan N.A. sırt ve kulak kısmında yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye polis ile sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralı kadın Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

80 ayrı suç kaydı bulunduğu belirtilen G.A.’nın suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bakanlıklar ve resmi makamlar kadın cinayeti verilerini açıklamazken, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu", Mart 2024 Raporu'nu açıkladı. Mart ayı içerisinde 25 kadın cinayeti işlendi, 21 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 25 kadından 3’ü boşanmayı istemek, barışmayı ve evlenmeyi reddetmek gibi bahanelerle, 1’i ekonomik bahanelerle öldürüldü. Caydırıcı cezaların verilmemesi, önleyici tedbirlerin uygulanmaması, cinayet bahanelerinin mahkemeler tarafından kabul edilmesi de şiddetin artarak sürmesine yol açıyor.