Kadın Öyküleri kısa öykü ve şiir yarışması ödülleri verildi
25 Kasım kapsamında Konak Belediyesi'nin düzenlediği Kadın Öyküleri kısa öykü ve şiir yarışmasının ödül töreni düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Konak Belediyesi'nin düzenlediği Kadın Öyküleri kısa öykü ve şiir yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Ardından yazar Handan Gökçek'in yazdığı ve Yılmaz Tüzün'ün yönettiği Son Kantocu Elenika isimli tiyatro oyun sahnelendi.

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe CHP PM üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pen yazarlar Derneği Başkanı Zeynep Aliye ve birçok yazar ve kadın atıldı.

‘SON KANTOCU ELENİKA’ İSİMLİ OYUN SAHNELENDİ
Temasının kadın öykülerinin olduğu ve bu yıl ikincisi düzenlenen kısa öykü ve şiir yarışmasında 6 jüri üyesi yaklaşık 600 eser değerlendirdi. İki kategoride de dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından ise geçtiğimiz ay İstanbul'da prömiyeri düzenlenen "Son Kantocu Elenika" isimli oyun sahnelendi. İzmir'de de 26 Ekim'de sahnelenmeye başlayan oyun, yazar Handan Gökçek'in Elenika isimli kitabından uyarlanırken yönetmeni Yılmaz Tüzün ve oyuncular ise Tomris Çetinel ve Yasemin Şimşek Tüzün.

Rum kantocu Eleni’nin, müzisyen sevgilisi Niko’yu, “Babam” dediği patronu Toma’yı, terzisi Hayganuş Hanım’ı ve diğerlerini İstanbul’da 6-7 Eylül 1955 pogromunda yitirmesini; Cunda adasında inzivaya çekilmesini ve bir türlü ölememesini anlatan roman ve tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül