İzmir Kadın Platformu, kadınların tutuklanmasını protesto etti
‘Biliyoruz ki, iktidar bu baskılarla sesimizi kısmak, geride kalanlara gözdağı vermek, kadınların söz, karar ve yetki sahibi olmasını engellemek istemektedir’

İzmir Kadın Platformu, son bir haftada tutuklanan kadınlara ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak, protesto etti. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” yazılı pankart açan kadınlar, “Yaşasın kadın dayanışmamız”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Jin jiyan azadi” sloganları attı.

İzmir Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Gülsev Sağıroğlu, iktidarın her dönem kadınları hedef aldığını söyledi. 11 kadının gizli tanık ifadeleriyle evlerine yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatan Sağıroğlu, “Biliyoruz ki, iktidar bu baskılarla sesimizi kısmak, geride kalanlara gözdağı vermek, kadınların söz, karar ve yetki sahibi olmasını engellemek ve kendi kirli pratiklerini sergilemeye devam etmek istemektedir” dedi.

‘BASKI, GÖZALTI VE TUTUKLAMAYLA YILMAYACAĞIZ’

Kadınların baskı, gözaltı ve tutuklamalarla yılmayacağını ifade eden Sağıroğlu, “Öldürmekle, tutuklamalarla, hapsederek eve kapatmaya çalıştığınız biz kadınlar ve LGBTİ+’lar olarak Mücadele ile edindiğimiz haklarımızdan; bizim için yaşamsal olan, İstanbul Sözleşmesi’nden vaz geçmeyeceğiz! Köhnemiş zihniyetin temsilcisi homofobik ve kadın düşmanı ittifaklara da sözümüz: 6284 Sayılı Kanun’un tartışmaya açılmasını, önümüzdeki seçimler için pazarlık malzemesi yapılmasını asla kabul etmiyoruz! Yaşasın kadın dayanışması” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hiranur Vakfı davası 5 Haziran'a ertelendi

İstanbul'da 6 yaşındaki çocuğun Hiranur Vakfında cinsel istismarı ile ilgili Anadolu 2. Ağır Ceza Ma...

Yeniden seçtirme kanunları ve demokrasiye erişim s...

Kendisini yeniden seçtiren kanunlar donanmış bir cumhurbaşkanı kişisi ve onun Şahsım'da yeni biçimle...

Davacıyız: Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı ye...

Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkı kampanyasının bir parçası olan Ankara Tuzluçayır Ka...