İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınmaevini açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı ikinci sığınmaevi engelli erişimine uygunken, üç katlı binada kadın ve çocukların kalabilecekleri 24 yataklı 11 oda bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci kadın sığınma evini hizmete açtı. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek, engelli erişimine uygun üç katlı binada kadın ve çocukların kalabilecekleri 24 yataklı 11 oda bulunuyor. Binada idari ofislerin yanı sıra etkinlik odası, kreş, yemekhane, mutfak, çamaşır odası, revir, oyun parkı, görüşme odası ve toplantı odası da yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete karşı, ayrımcılığa uğramış veya uğrama riski taşıyan, can güvenliği sorunu yaşayıp sığınma ihtiyacı olan kadınlara ve beraberindeki çocuklara güvenli bir ortam sunan sığınma evinde psikolojik, hukuki, sağlık ve sosyal danışmanlık hizmeti de veriliyor. Sığınma evinde meslek edindirme kurslarına yönlendirilerek iş arama süreçlerine destek olunan kadınlar için farkındalık ve güçlendirme çalışmaları da yapılıyor” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca geçici maddi yardım, hastane işlemleri, adli işlemler, Sosyal Güvenlik Kurum işlemleri, hijyen ve Kovid-19 eğitimi gibi kurslar, çocukların okul kayıtları gibi destek hizmetleri de sığınma evindeki personel ile sağlanacak.


Fotoğraflar: İzmir Büyükşehir Belediyesi


İlgili haberler
Sığınma evleri sorusu İçtüzüğe aykırı bulundu: Ger...

HDP’li Oya Ersoy’un sığınma evlerine ilişkin Meclise sunduğu soru önergesi İçtüzük hükmüne aykırılık...

Sığınma evlerindeki kadınların destek talepleri re...

Mor Çatı gönüllüsü Ezgi Çelik 6 ay önce alınan bir kararla sığınma evlerinde kalan kadınların sosyal...

Sığınmacı çocuklar için pandeminin bir yılı: Sağlı...

SGDD Göç Akademisinin araştırması, pandemi döneminde geçici ya da uluslararası koruma altındaki çocu...