İstismar ile suçlanan apartman yöneticisinin yargılandığı dava ertelendi
Adana’da apartman görevlisinin kızını istismar eden apartman yöneticisinin davası görüldü. Mahkeme başkanının değişmesi nedeniyle dava ertelenirken, dinlenmeyen tanıklar dinlenecek.

Adana’da yönetici olduğu apartmanda, apartman görevlisinin 15 yaşındaki çocuğunu 4 yıl boyunca taciz eden 60 yaşındaki C.S.’nin “Çocuğun cinsel istismarı ve basit tehdit” suçlaması ile Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın 5’inci duruşması görüldü. Verilen adli tatilin ardından Başkanı değişen mahkeme heyeti dosyada dinlenmeyen tanıklar olduğunu belirterek duruşmayı 16 Ocak tarihine erteledi.
Önceki duruşmada Savcılık, sanığa hem “çocuğun cinsel istismarı”, hem de tehdit suçundan ceza verilmesini isteyerek, suçun birden fazla kez işlendiği için cezanın artırılmasını istemişti. Savcı mütalaasında TCK’nin çocuğun cinsel istismarı ile ilgili 103’üncü maddesi, suçun aynı kişiye farklı zamanlarda birden fazla işlenmesi durumunda cezanın, dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılmasını öngören 43’üncü maddesi ve tehdidin düzenlendiği 106’ıncı maddelerine göre ceza istedi. Buna göre sanığa 16 yıla kadar ceza verilebilir.

NE OLMUŞTU?
Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını 4 yıl boyunca taciz ettiği ortaya çıkınca, çocuğun ailesi sanık C.S.’den şikayetçi olmuştu. İstismar olayı, mağdur çocuk A.Y’nin “Ben yoruldum, artık ölmek istiyorum. O küçük A. olmak istiyorum, benim kalbim acıyor. Canım çok yanıyor. Artık bıktım, yoruldum. O adamın bana yaptıklarından sıkıldım” şeklinde intihar mektubu bırakmasıyla ortaya çıkmıştı. Mektubu bulan A.Y’nin ablası sanık C.S’den şikayetçi olmuş, tutuklanan C.S. daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı. Çocukla aynı apartmanda ev hapsi verilen C.S., itirazlar üzerine başka bir eve götürülmüş, daha sonra aile apartmandaki işini bırakarak taşınmıştı.

İlgili haberler
Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anla...

“Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker a...

İstismar ile yargılanan apartman yöneticisi 16 yıl...

Apartman görevlisinin kızını taciz eden apartman yöneticisinin yargılandığı davanın 4. duruşması gör...