İstismar davasında savcı ‘Saldırı gerçekleşmedi, sarkıntılıktan ceza verilsin’ dedi
Çiğli’de 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan V.A’nın yargılandığı davada savcı cinsel saldırı gerçekleşmediği için sarkıntılık kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Çiğli’de 13 Aralık 2019’da 18 yaşındaki V.A, 14 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmıştı. Görülen istismar davasının 2. duruşmasına Karşıyaka Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmada mağdur çocuk, ailesi ve avukatları, tutuklu sanık V.A, tutuksuz sanık U.Ç ve sanık avukatları hazır bulunurken, mağdurun arkadaşları ve kadın örgütleri de davaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada ilk olarak tanık dinlendi. Tanık A. olay gününde sanık V.A ile tartıştıklarını ve kendi aralarında çıkan olayı anlattı.

Daha sonra savcı mütalaasını verdi. Savcı mütalaada, sanık U.Ç için eyleme aktif olarak katılmadığı gerekçesi ile beraat verilmesini, tutuklu sanık V.A için ise fiziksel temasta bulunduğu ve cinsel saldırı gerçekleştirmediği gerekçesi ile olayın sarkıntılıkdan dolayı değerlendirilmesini ve cezanın da sarkıntılıktan verilesini talep etti.

‘İKİ SANIK DA SUÇLU, CEZA ALSIN’

Savcının mütalaasından sonra söz alan mağdur M.M annesi ve kardeşine zarar verilmesinden korktuğunu söylerken, mağdurun annesi A.K ise, “U.Ç’nin de ceza almasını istiyorum. Kızımın çığlıklarını duyduğu halde yardım etmemiştir. O da suçludur” dedi. Mağdur avukatları da söz alarak, mütalaaya ilişkin savunma yapmak için zaman isterken, iki sanığın da suçlu olduğunu ve ceza almaları gerektiğini söyledi.
Tutuklu sanık V.A. suçsuz olduğunu iddia ederken sanık avukatı da tutuksuz yargılanmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık U.Ç. hakkında bir karar açıklamazken, sanık V.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 6 Mart tarihine ertelendi.

‘ÇOCUK İSTİSMARCILARINI DEĞİL ÇOCUKLARI KORUYUN’
Dava önce Çiğli Kadın Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, istismarın örtbas edilemeyeceği ve istismarcıların değil çocukların korunması gerektiğini ifade edildi. Çocuk istismarının aklama yasasının yeniden gündeme geldiği hatırlatılan açıklamada, “Sistematik olarak çocuk yaşta, zorla ve erken evlendirmelerin önünü açacak, çocuk istismarını meşrulaştıracak af yasası da dahil çocukların üstün yararına olmayan hiçbir yasa değişikliğini kabul etmeyeceğiz. Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz. Çocuk istismarcılarını, failleri değil, çocukları koruyun” denildi.


İlgili haberler
Çocuk istismarına affı engellemek için kapı kapı d...

Ankara Batıkent’te kadınlar çocuk istismarına karşı kapı kapı dolaşarak imza topluyor, ayrıca kadınl...

İstismarcıya af tartışılırken çocuk istismarı artı...

AKP, tecavüz mağduru ile evlenmesi durumunda failin cezasız kalmasını öngören yasayı Meclis’e getirm...

Batıkent çocuk istismarını tartışıyor

Batıkent’te çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışmasında kadınlar yasanın tekrar gündeme gelmem...