İstismar davası açılan babayla icra yoluyla görüştürülüyor| Çocuğumu daha fazla mağdur etmeyin
Kocaeli’de, S.Y. isimli kadın, cinsel istismar suçlamasıyla şikayetçi olduğu M.Y. ile çocuğunun icra yoluyla zorla görüştürülmesine tepki gösterdi.

Kocaeli’de, S.Y. isimli kadın, cinsel istismar suçlamasıyla şikayetçi olduğu M.Y. ile çocuğunun icra yoluyla zorla görüştürülmesine tepki göstererek, yetkililere “Çocuğumu daha fazla mağdur etmeyin” diye seslendi.

3 yıl önce 6 yaşında olan kızının davranışlarında tuhaflık fark ettiğini ifade eden S.Y., daha sonra istismara tanık olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “2019 yılında yaz tatiline gittik, tatilin 3. ya da 4. günü gece sese uyandığımda M.Y.’yi kızımın yanında uygunsuz bir şekilde buldum. O telaşla ne yapacağımı şaşırdım, korkudan elim ayağım titriyordu. O günden sonra da bu adamdan kurtulmanın yollarını aradım. İnkar etti, ben onun babasıyım dedi. Bu olaydan 1 ay sonra dava için avukata gittiğimde elimde kanıt olmazsa hiçbir sonuç çıkmayacağını söylediler. Ben olayın şokuyla fotoğraf ya da ses kaydı almayı akıl edemedim ki. Ceza dosyamız soruşturma aşamasındayken somut delil yok diye takipsizlik çıktı. Ne olması gerekiyor daha? Çocuğum daha fazla mı zarar görmeliydi ” dedi

'ÇOCUĞUM KENDİNİ PİS HİSSETTİĞİNİ SÖYLÜYORDU'

Sağlıkçı olarak çalıştığını ifade eden kadın, “Kızımla kurduğu temas zaman zaman beni rahatsız ediyordu ama konduramıyordum. Bu olaydan sonra onları hiç yalnız bırakmadım. Pandemi döneminde sağlıkçı olduğum için çok çalışıyordum, daha az nöbet yapayım diye çalıştığım yeri değiştirdim. Hem evin hem de işin stresi beni çok zorladı. Ben işteyken kızım babaannesinde kalıyordu. Çocuğum zaten hep bana yapışık haldeydi, sürekli ellerini yıkıyor, kendini pis hissettiğini söylüyordu. 6 yaşındaki bir çocuğun bilemeyeceği şeyleri soruyordu” diye konuştu.

'DOKTOR 'BENİ BULAŞTIRMAYIN' DEDİ'

2021 yılında ilk şikayeti yaptıklarını ve M.Y. hakkında uzaklaştırma kararı verildiğini belirten kadın, “Çocuk İzlem Merkezinde verilen ifadenin ardından, özel bir poliklinikte pedagog ile görüşmeler başladı. Buradaki doktor kızımın bazı şeyleri zamanla anlatabileceğini söyledi ama nedense ona anlattığı şeyleri yetkili yerlere raporlamadı. Nedenini sorduğumda “Beni bulaştırmayın” dedi. Ben eski eşim M.Y.’nin bu doktoru tehdit ettiğini düşünüyorum” dedi.

'BİR KADIN OLARAK KENDİMİ AKLAMAK ZORUNDA BIRAKILIYORUM'

Şikayette bulundukları günden bu yana işletilen prosedür nedeniyle çok yıprandıklarını ifade eden kadın, “Şimdi yeni bir pedagogla görüşecek kızım. Doktorun yazacağı raporu bekleyeceğiz. Bu süreç boyunca çocuğumun yaşadığı istismara şahit olmama rağmen bir kadın olarak kendimi aklamak zorunda bırakılıyorum. Eski eşimin ailesi boşanmak için böyle bir iftira attığımı bile söyledi, erkek kardeşi arayarak tehditlerde bulundu. Karakola gittiğimizde de polislerin bakışları, sözleri bu imayı taşıyordu. Hangi anne çocuğunu böyle bir durumun içine atar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

'ÇOCUĞUM GÖRÜŞMEK İSTEMİYOR'

Çocuğunun babasıyla görüşmek istemediğini ama icra yoluyla görüşmeye zorlandığını ifade eden kadın ”Boşanmak bir seçenekti ama kızımın velayeti bende olsa bile o adamın evine belirli günler yatılı kalmaya gidecekti. Ben bu adamla kızımın yan yana kalmasını istemediğimden ceza alması için uğraşıyorum. Her ayın 1. ve 3. hafta sonu görüşecekler, geçen sefer dilekçe yazdım ve refakatçi görüşe çevrildi. Şimdi nasıl olacak bilmiyorum. Çocuğum ağlıyor, görüşmek istemiyor. Bize bunu neden yaşatıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

'BEN ÇOCUĞUMUN YAŞADIĞI İSTİSMARI KANITLAMAKLA UĞRAŞIYORUM'

Bu süreçte yeterli desteği bulamadıklarını ifade eden kadın “Ben sağlıkçı olduğum için çevreme, tanıdıklarıma sorarak hareket ettim, bazı adımlar attım ama doğru düzgün bir yönlendirme yok. Bir kere bu durumu yaşayan çocuklara ve kadınlara psikolojik destek sağlanmalı. Ben çocuğumun yaşadığı istismarı kanıtlamakla uğraşıyorum, halbuki karşı tarafın suçsuzluğunu ispatlaması gerekmez mi” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Nasılsın?’ sorusunun parlattığı gözler

Kız Kardeşlik Köprüsü ile İskenderun’da kurduğumuz sağlık çadırında gönüllü olarak yer alan tıp öğre...

11 kurumdan ortak açıklama: Kadınların ve LGBTİ’le...

Çanakkale’de 11 kurum bir araya gelerek Cumhur İttifakının Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile kad...

EMEP: Kadınların hakları karanlık ittifakın pazarl...

Emek Partisi Cumhur İttifakının 6284 Sayılı Yasa üzerinden sürdürdüğü seçim pazarlığına karşı açıkla...