İşten atılan Makro-Taze Market işçileri: Kayseri’deki kadın işçilerin desteğini bekliyoruz
Makro-Taze Market’in konkordato ilanından sonra işten atılan 400 civarında işçi, Kayseri’de ‘Mağduriyetimiz giderilsin, bir imza da sen at!’ sloganıyla imza standı açtı.

Makro-Taze Mağduru işçilerin yanında olmak isteyen tüm sendikalara, köy derneklerine ve siyasi partilere çağrı yapacaklarını söyleyen işçiler, “İşverenlerin konkordato ilan etmesiyle birlikte binlerce işçi mağdur edildi. Biz de mağdur edilen işçiler olarak sesimizi kamuoyuna ve değerli Kayseri halkına duyurmak istiyoruz. Haklarımızın verilmesi için değerli Kayseri halkı bizlere desteğinizi bekliyoruz, imzalarınızla bizlere destek olabilirsiniz” dedi. İşten atılan kadın işçiler de Kayseri’deki kadın işçilere seslenerek desteklerini istedi.

400 İŞÇİNİN HAKLARI VERİLMEDİ
Kayseri’de 20’nin üzerinde marketi ve 500’ün üzerinde çalışanı olan Makro Market konkordato ilan ederek yaklaşık beş ay önce yola Taze Market olarak devam edeceğini açıkladı. Makro Market olarak çalışan işçilere tüm haklarıyla birlikte Taze Market’e geçirildiği bilgisi verildi. Ancak Taze Market 400 civarında işçiyi haklarını vermeden kapı önüne koydu.
İlgili haberler
Kadınların krizi derinleşiyor

Ekonomideki hareketlilik kadınları nasıl etkiliyor? Nasıl bir çözüm, nasıl bir talep ortaya koyulmal...

Bu gerekçelerle işten atma ne kadar kabul edilir d...

Kadroya geçmeyi beklerken güvenlik soruşturması nedeniyle işinden olan Ege Üniversitesi işçileri işt...

Tazminatları ödenmeyen Makromarket işçileri haklar...

Ankara’da Makromarket’te çalışırken işten çıkarılan ve tazminatları ödenmeyen işçiler haklarını isti...