İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlar beraat etti: ‘Hiç açılmaması gereken bir davaydı’
2020 yılı temmuz ayında İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına karşı ses çıkarmak için düzenlenen forumun ardından gözaltına alınıp haklarında dava açılan kadınlar beraat etti.

2020 yılı temmuz ayında İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için İstanbul Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenlenen forumun ardından Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, forum katılımcılarından Rüya Kurtuluş ve Feride Eralp’a ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Dava sonucunda kadınlar beraat etti.

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros bu davanın en başında açılmaması gerektiğini vurgularken, “İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesine ilişkin kadınların talepleri çok açık ve netti. İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesine itiraz etmek, kadınların daha fazla şiddete uğramasına, daha fazla hak kaybı yaşamasına, kadınların hayatına kastedenlerin cezasız kalmasına ilişkin bir karardı. Bu dava da İstanbul'da kadınların hep birlikte mücadele ettikleri bir platformun eylemine saldırıydı. Elbette burada asıl olan bu birlikteliği ortadan kaldırma isteğiydi” diye konuştu. Barbaros, “Tek adam rejiminin her türlü baskısına karşı bir arada olma seçeneğinde birleşen kadınlar olarak bu davalardan, baskılardan korkmadık, korkmayacağız. Kadınlar haklarına ve hayatlarına sahip çıkmaya ve dayanışma içinde olmaya devam edecek” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Belediye işçisi kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirte...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...