İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu: Mücadeleye sokaklarda ses vereceğiz
İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi eylemlerine katılan ve haklarında dava açılan Platform üyesi kadınların 7 Haziran günü görülecek davasına çağrı yaptı.

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, 5 Ağustos 2020 tarihinde İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararına karşı eylem yapan kadınlara açılan davaya ve yapılacak İstanbul Sözleşmesi kampanyasının Ankara ayağına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Açıklamada konuşan Melek Işık, “İstanbul Sözleşmesi yargılanamaz diyoruz ve 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 09.30’da Ankara Sıhhiye Adliyesi önüne ilk duruşması görülecek olan davamızda tüm kadınları yanımızda durmaya çağırıyoruz” diye konuştu. İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz 2021 Perşembe günü kesinleşecek olan fesih kararının geri çekilmesi için mücadeleyi büyüteceklerini söyleyen Işık, “1 Temmuz’da kadınları tüm hayatı durdurmaya çağırıyoruz. Bulunduğumuz her yerde, evde, işte, kampüst10e, sokakta, meydanlarda isyanı büyüteceğiz, hayatın olağan akışını bozacağız. Kadınlar olarak aylardır sürdürdüğümüz İstanbul Sözleşmesi mücadelesine sokaklarda ses vereceğiz” dedi.

Mor Mekan’da yapılan açıklamada İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu adına konuşan Melek Işık, “İstanbul Sözleşmesi 21 Mart 2020’de, herkes uykuda iken gecenin ilk saatlerinde, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, AKP iktidar tarafından feshedildi. Kararın ardından tüm kadın örgütleri, LGBTİ+ hareketi, kadın avukatlar, siyasi partili kadınlar, sendikalı kadınlar, feminist kadınlar ve demokratik hareketlerdeki kadınlar, sivil toplum örgütlerindeki kadınlar ve uluslararası kuruluşlar iktidara yönelik tepkilerini gösterdi, göstermeye devam ediyor. Kararın açıklandığı ilk günden bu yana sosyal medyada ve sokaklarda eylemler devam ediyor” dedi.

5 Ağustos 2020 tarihinde Ankara Kolej Meydanı’nda “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" sözüyle toplandıklarını hatırlatan Işık, “Yaşam haklarını savunmak için sokakları dolduran kadınlar olarak devlet şiddetine maruz kaldık; 33 kadın gözaltına alındı. Eyleme katılan arkadaşlarımız hakkında ‘2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefet’ suçlamasıyla açılan davada 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezaları talep edildi. ‘İstanbul Sözleşmesi yargılanamaz’ diyoruz ve 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 09.30’da Ankara Sıhhiye Adliyesi önüne ilk duruşması görülecek olan davamızda tüm kadınları yanımızda durmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
1 TEMMUZ’DA KADINLARI TÜM HAYATI DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ’
İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz 2021 Perşembe günü kesinleşecek olan fesih kararının geri çekilmesi için mücadeleyi büyüteceklerini söyleyen Işık, “Kadınlar olarak büyük bir itaatsizliği örgütlemeye geliyoruz. Bugün toksik erkekliğin vücut bulmuş halini devlet-mafya ilişkilerinde görüyoruz. Kadınlar bu dönemin faili meçhulleri olarak yok edilmek isteniyor.Yeldana’yı, Nadira’yı, Gülistan’ı unutturmayacağız. AKP’nin kadın düşmanlığıyla inşa ettiği iktidarını daha önce olduğu gibi LasTesis’in coşkusuyla teşhir ediyoruz. Failler belli: Polis, yargı, devlet ve 12. Cumhurbaşkanı... Biz kadınlar ve LGBTİ+’lar olarak hayatımızın her anında hissettiğimiz erkek-devlet şiddetini kabul etmiyoruz. Teşhir ettiklerimizden hesap sormaya geliyoruz. 1 Temmuz’da kadınları tüm hayatı durdurmaya çağırıyoruz. Bulunduğumuz her yerde, evde, işte, kampüste, sokakta, meydanlarda isyanı büyüteceğiz, hayatın olağan akışını bozacağız. Kadınlar olarak aylardır sürdürdüğümüz İstanbul sözleşmesi mücadelesine sokaklarda ses vereceğiz. Erkek adalete karşı gerçek adaleti savunmaktan vazgeçmiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ankara Kadın Platformu: Ayrımcılığa, yoksulluğa, ş...

Ankara Kadın Platformu düzenlediği basın toplantısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını...

Ankara Kadın Platformu: Gözaltına alınan arkadaşla...

Ankara Kadın Platformu, Rosa Kadın Derneğine yönelik gerçekleşen baskın ve yaşanan gözaltılara ilişk...

DİSK Ankara Kadın Komisyonu: Şiddete karşı mücadel...

Ekonomik kriz ve pandemi sürecinde artan şiddete ve ağırlaşan çalışma koşullarına dikkat çeken DİSK...