İş cinayetinde eşini kaybeden Hulkiye Karadaş hukuk mücadelesi veriyor
Kent Beton’da şoför olarak çalışan Ahmet Karadaş’ın iş cinayetinde yaşamını yitirmesinin ardından hukuk mücadelesi başlatan eşi Hulkiye Karadaş, ‘Çocuklarım için hakkımı arayacağım’ diyor.

Manisa’da Kent Beton firmasında şoför olarak çalışan Ahmet Karadaş’ın kullandığı hafriyat kamyonunun devrilmesiyle yaşamını yitirmesinin ardından hukuki mücadele başlatan eşi Hulkiye Karadaş, çocuklarının geleceği için sonuna kadar hakkını arayacağını belirtti. Avukat Zeynep Karadaş ise “Bilirkişi raporunda sadece aracın trafiğe uygunluğuna bakılmış. Soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz edeceğiz” dedi. 

2020’nin eylül ayında Çobanisa’dan Manisa istikametine giden hafriyat kamyonunun kontrolden çıkarak devrilmesiyle 2 çocuk babası şoför Ahmet Karadaş yaşamını yitirmişti. Karadaş’ın çalışma arkadaşları ise o dönem aracın tonajının fazlalığına dikkat çekmişti.

14 yıldır Turgutlu’da Banvit fabrikasında çalışan Hulkiye Karadaş, olay gününü şu şekilde anlattı: Olay 13 Eylül 2020’de saat 12.20’de olmuş. Kaza yapmışlar dediler ama öldüğünü söylemediler. Sonra öğrendim ama ben bir türlü Ahmet öldü diyemedim. Sonra akrabalarımıza haber verdim. Manisa’daki Merkezefendi Devlet Hastanesine kaldırmışlar. İş arkadaşları da oradaydı. Hepimiz şoktaydık. Olay yerinde iç kanamadan yaşamını yitirmiş.

‘AHMET CEZALARI ANLATIRDI’

41 yaşındaki Ahmet Karadaş’ın ölümünde tonaj fazlalığı iddiasının olduğunu hatırlatan Hulkiye Karadaş, “Ahmet, ağabeyiyle de konuşurdu hep, kaç tane araç tonaj fazlalığından ceza aldı diye söylerdi” diye konuştu. Yetkililerle kazadan 15 gün sonra görüştüklerini ifade eden Karadaş, “İş kazası olduğu için ne gerekiyorsa onu yapacağız dediler. Ben kendi adıma bir şey istemiyorum. 2 çocuğum var, onların geleceğini düşünüyorum” dedi.

4 aydır beklediğini ancak Kent Beton yetkililerinin kendisini oyaladığını söyleyen Karadaş, “İş arkadaşları da konuşamıyor iş kaygısından kaynaklı. ‘Ekmeğimizden oluruz’ diyorlar, onlar da haklı. Hukuki bir mücadele sürecine girdik ve talebim de çocuklarımın geleceği. Neden şimdiye kadar oyaladılar? Onlar şirket, ben işçi bir kadınım. Ne diyebilirim ki? Ama hakkımı çocuklarım için arayacağım. Kanun ne diyorsa o olsun” diye ifade etti.

AVUKAT KARADAŞ: BİLİRKİŞİ RAPORUNDA SADECE TRAFİĞE UYGUNLUĞA BAKILMIŞ
Ailenin Avukatı Zeynep Karadaş ise “Aileden aldığımız bilgilere göre, kaza olduktan sonra kaza ile ilgili herhangi bir avukatla temasa geçmemeleri yönünde aileye bir baskı olmuş. Aile bu üç aylık süreçte işyeri yetkililerince maddi veya manevi yönden hiçbir destek görmemiş. Bir yandan işçilerin tanıklık etmek istememeleri de var ki pandemi döneminde insanlar işinden olmayı göze alamıyor” dedi.
Dosyayla ilgili bilgi veren Avukat Karadaş şunları söyledi: “Aile, soruşturma dosyasının olduğundan dahi haberdar değilmiş. Soruşturma dosyasından, soruşturma ile ilgili takipsizlik kararını gördüklerinde haberdar olmuşlar. Soruşturma dosyasındaki bilirkişi raporuna göre yalnızca aracın trafiğe uygunluğu ile ilgili araştırma yapılmış. Bu raporda başka hususlarda bir incelemeye yer verilmemiş. Araçtaki yükün kazaya etkisi olup olmadığı incelenmemiş. Bu yetersiz araştırma neticesinde işyeri yetkilileri ile ilgili sürdürülen soruşturma dosyası kapatılmış. Bazı işçiler iş makinelerine fazla malzeme yüklendiğine dair iddialarda bulunmuş fakat bununla ilgili inceleme yapılmamış. Takipsizlik kararına itiraz edeceğiz tabii ki ancak bir işçi daha iş cinayetinin kurbanı oldu.”

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Eşini iş cinayetinde yitiren Asine: Ceza almaların...

‘İşe başlayalı üç ay olmuştu ki makineye ayağı sıkıştı. Bir buçuk ay raporun ardından yerini değişti...

Abisini iş cinayetinde kaybeden Melek: ‘Bu ülkede...

‘İnsan başına gelince daha iyi anlıyormuş, yargının ne kadar kötü olduğunu. Petkim koca bir firma ol...

Coşkunlar havai fişek fabrikası patlaması davası:...

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında 7 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya dair ilk davanın ilk d...