İranlı Ressam Termeh Yaghoubi GGM’den serbest bırakıldı
‘Müvekkilimiz Arezou Yaghoubi, gözetim kararına yaptığımız ikinci itiraz sonucunda bugün serbest bırakılmıştır’

İranlı ressamın gözetim kararına yapılan ikinci itiraz olumlu sonuçlandı. Arezuo (Termeh) Yaghoubi GGM’den serbest bırakıldı.

İranlı Ressam Termeh Yaghoubi’nin hukuksuz bir şekilde Geri Gönderme Merkezi'nde tutulmasına karşı avukatları Özlem Kortel ve Ahmet Aksüt’ün itirazı reddedilmişti. Yaghoubi, 7 Şubat akşam saatlerinde Fethiye’de gözaltına alınmış, Muğla Ula Geri Gönderme Merkezine götürülmüştü. Yaghoubi’ye hiçbir gerekçe gösterilmeden ve sorguya bile alınmadan hukuksuzca deport kararı verilmişti.

Termah Yaghoubi’nin serbest bırakılmasının ardından avukatı Özlem Kortel kararı Ekmek ve Gül’e değerlendirdi, “Müvekkilimiz Arezou Yaghoubi, gözetim kararına yaptığımız ikinci itiraz sonucunda bugün serbest bırakılmıştır. İtirazımızda belirttiğimiz gibi hiçbir suça karışmayan, hakkında adli soruşturma kovuşturma bulunmayan ve sabit ikametgah sahibi olan müvekkilimiz için itiraz sebeplerimiz haklı bulunarak Ula Geri Gönderim Merkezi'nde kötü koşullarda tutulmasına mahkemece son verilmiştir. Ülkece yaşadığımız kötü günlerde verilen bu karar ile yüzümüz gülmüş ve idarenin delilsiz keyfi tutumuna mahkemece dur denmesi ile adalete inanma isteğimiz yeniden filiz vermiştir. Müvekkilimiz an itibari ile serbest bırakılmıştır ve haksız olarak 20 gündür tutulduğu geri gönderme merkezinden çıkarak özgürlüğüne kavuştuğu için çok mutluyuz. Sınır dışı kararının iptali için açtığımız davanın da olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Kişisel arşiv

İlgili haberler
Bursa Kadın Platformu: Termeh’in başına gelebilece...

İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi hakkında verilen deport kararına karşı açıklama yapan Bursa K...

EMEP: İranlı ressam Termeh’in Yanındayız!

EMEP Göç ve Mülteciler Bürosu İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi hakkında verilen deport kararın...

Bursa ve Çanakkale Ekmek ve Gül: Arezuo (Termeh) Y...

Bursa’da yaşayan, tatil için Fethiye’ye giden İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi'ye sorgu yapılm...