EMEP: İranlı ressam Termeh’in Yanındayız!
EMEP Göç ve Mülteciler Bürosu İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi hakkında verilen deport kararına ile ilgili; “Karardan geri dönülmelidir. EMEP olarak Termeh Yaghoubi’nin yanındayız!” denildi.

Fethiye’de gözaltına alınan İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi’ye ‘Milli güvenlik aleyhine hareket etme’ suçundan deport kararı verilmesi hakkında EMEP Göç ve Mülteciler Bürosu açıklama yaptı.

Yaghoubi’nin sorguya bile alınmadığının altı çizilen EMEP açıklamasında “Memleketimizin geçtiği bu zor dönemde, mültecileri geri gönderme furyasıyla tehdit eden, tek “suçu” resim yapmak olan Termeh’i tüm evrakları tamam olmasına rağmen Türkiye’den göndermek için “milli güvenlik aleyhine hakaret etme” suçu ile geri gönderme merkezinde tutan tek adam iktidarı söz konusu mülteciler ise artık resim yapmayı da suç kapsamına almaktadır. Soruyoruz, nedir Termeh’in suçu? Yoksa iktidarın asıl derdi, insanlarımız enkazların altında bir tek umut peşindeyken gündem yoğunluğuyla mültecileri apar topar göndermek midir? Termeh Yaghoubi’yi, her gün kadınların can güvenliği tehdit altında olan İran’a geri göndermek onun ölümüne imza atmak demektir. Derhal karardan geri dönülmelidir! EMEP olarak Termeh Yaghoubi’nin yanındayız! Bütün kadınları Termeh ile dayanışmaya ve İranlı kadınların sesi olmaya çağırıyoruz.” denildi.

İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi, 7 Şubat akşam saatlerinde Fethiye’de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra Muğla’nın Ula Geri Gönderme Merkezine götürülen Yaghoubi’nin Avukatı Ahmet Aksüt'e müvekkili hakkında ‘Milli güvenlik aleyhine hareket etme’ suçundan deport kararı verildiği bilgisini verilmişti.

Fotoğraf: Arezuo (Termeh) Yaghoubi'nin kişisel arşivi

İlgili haberler
Bursa Kadın Platformu: ‘Acıların olduğu dönemde Ka...

Bursa Kadın Platformu İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi'nin deport kararına karşı basın açıklam...

Bursa ve Çanakkale Ekmek ve Gül: Arezuo (Termeh) Y...

Bursa’da yaşayan, tatil için Fethiye’ye giden İranlı Ressam Arezuo (Termeh) Yaghoubi'ye sorgu yapılm...

İranlı ressam kadına sorgusuz deport kararı verild...

Ekmek ve Gül’e ulaşan İranlı Ressam Arezuo Yaghoubi, 7 Şubat akşamı Fethiye’de gözaltına alınarak Ul...