Ülkenin dört bir yanında kadınlar depremzedeler için seferber
Pek çok ilde gönüllü olarak bir araya gelen kadınlar, deprem bölgelerindeki ekmek ihtiyacı çağrısına yanıt vermek üzere harekete geçtiler.

Maraş merkezli depremlerin 10 ilde büyük yıkımlara sebep olmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanında depremzedelerin ihtiyaçları için halk yardım toplamaya ve deprem bölgelerine göndermeye başladı. Kayseri’de, Afyonkarahisar’da ve Van’da gönüllü olarak bir araya gelen kadınlar, deprem bölgelerindeki ekmek ihtiyacı çağrısına yanıt vermek üzere harekete geçtiler.

‘EKMEKLER VE BÜKMELER DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK’

DHA’nın haberine göre Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Şirinevler ve Yaka Mahallesi’nde oturan kadınlar, fırında bir araya gelip, ekmek ve börek pişirdi. Kadınların pişirdiği ekmekler, deprem bölgelerine giden TIR’larla afetzedelere ulaştırılıyor.

Fırında ekmek hazırlayan kadınlardan Ayşe Kocaaslan “Mahalle muhtarlarının çağrısıyla kadınlar toplandık. Yardımseverlerin katkısıyla un aldık. Yörenin patatesli ekmeği ve mercimekli bükme yaptık. Mahalle fırınlarında pişirip hijyenik şekilde paketleyerek yardım araçlarıyla deprem bölgesine göndermeye başladık. Çalışmalarımız 10 gün sürecek. Çaylı kadınlar olarak başlattığımız çalışmamız yoğun destek gördü” dedi. 

‘VAN DEPREMİNDE DE ONLAR BİZE YARDIM ETTİ’
Van’da ise 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinin acısını yaşayan kadınlar, Maraş depremlerinden etkilenenlere yardım etmek için kent merkezi ve ilçelerde bir araya geldiler. AA’nın haberine göre Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Çelebibağı Mahallesi’nde kadınlar, depremzedeler için günün ilk ışıklarıylayaktıkları tandırlarda pişirdikleri ekmekleri görevlilere teslim ederek deprem bölgesine gönderilmesini sağlıyorlar.
‘KIŞIN KAPALI OLAN KÖY FIRININI AÇTIK’

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Dallıkavak köylüleri, Elbistan, Afşin ve çevresine yardım etmek için kolları sıvadı. Depremzedelerin en büyük ihtiyaçlardan biri olan ekmek ihtiyacını gidermek için Dallıkavak muhtarlığı öncülüğünde kış aylarında kapalı olan köy fırınını açan köylüler ekmek üretmeye başladı.

Bugün itibarıyla günde yaklaşık 1500 ekmek üreterek deprem bölgesine göndermeye başlayan Dallıkavaklılar fırında gönüllü çalışırken, Sarız Kaymakamlığı ve Sarız Belediyesi de ulaşım olanakları sunuyor. Başta un olmak üzere, ekmek üretiminde gerekli masrafları ise Avrupa ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan Dallıkavaklılar üstlenmiş durumda.

Dallıkavak Mahallesi Muhtarı İbrahim Bektaş”Biz de depremde etkilendik. Kaybımız yok. Ama komşu illerimizdeki tahribatı ve acıları derinden hissediyoruz. Elimiz kolumuz bağlı duramazdık. Kış aylarında kapalı olan köy fırınımızı açıp ekmek üretmek istedik. Çok sayıda insan destek verdi ve Sarız Kaymakamlığı ile Sarız Belediyesi katkılarıyla ekmekleri ulaştırmaya başladık. Gece gündüz çalışıp, ekmek üretip depremzedelerimize ulaştıracağız” dedi.

Antalya | Fotoğraf: Evrensel

ANTALYA’DA KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN EKMEK PİŞİRİYOR

Antalya’da yaşayan Gaziantep Yavuzeli Dayanışma Derneği üyesi kadınlarla Varsak’ta oturan kadınlar bir araya gelerek depremzedelerle dayanışmayı güçlendirmek için ekmek pişirdi.

Haber ve Fotoğraflar: DHA, Evrensel

İlgili haberler
Maraş’ta depremden kurtulan bir yurttaş: TRT1’in y...

Maraş’ta depremden kurtulan 1 kadın TRT 1 yayınında konuşmak istediğini ancak yayını kestiklerini sö...

Diyarbakır’dan kadınlar anlatıyor: ‘Dışarda kalsak...

Maraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra Diyarbakır Koşuyolu Parkı’nda kalan kadınlarl...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Yara...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınların toparladıkları yardımlar bugün yola çı...