İKP: ‘Ne sansür, ne gözaltı, ne tutuklama… Susmayacağız’
İzmir Kadın Platformu, dezenformasyon yasası, gazetelere yönelik baskı, gazetecilerin ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına tepki göstermek etmek için sokaktaydı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, “Ne sansür, ne gözaltı, ne tutuklama kadınlar susmadı susmayacak” pankartı açarak sık sık, “Kadınlar susmadı susmayacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Jin jiyan azadi” sloganları attı.

“HALKIN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ AYAKLAR ALTINA ALINDI”

İKP adına basın açıklamasını okuyan Deniz Uslu, “İktidar, kitlelerin desteğini kaybettikçe, otoriterliğin dozunu giderek artırıyor. İktidarını kaybetme telaşındaki tek adam rejimi, halkı korku politikalarıyla hizaya çekmeye çalışıyor” dedi.

Dezenformasyon adı altında sansür yasının çıkarıldığını ve halkın ifade özgürlüğünün ayaklar altına alındığını söyleyen Uslu, “Tüm demokratik kurumlar başta olmak üzere gerçeğin yayılmasını engellemek üzere sosyal medya paylaşımlarını da baskı altına almayı hedefleyen yasanın akabinde 9 gazeteci tutuklandı. Hemen arkasından basının soruları üzerine ‘askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarının araştırılması gerektiği’ yönünde açıklamaları nedeniyle TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gözaltına alınarak tutuklandı” diye konuştu.

“HER GEÇEN GÜN BASKI VE ŞİDDET ARTIYOR”

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı koşmada “Jin Jiyan Azadi” dediği için ırkçı saldırıya uğrayan ÖHD üyesi Aryen Turan’ı, EHB avukatlarından Sezin Uçar'a verilen müvekkil görüş yasağını ve Jineoloji Akademisi editörü Nagihan Akarsel’in katledilmesini hatırlatan Uslu, “İran’da Jîna Mahsa Amini’yi katleden, bir bebeğe çıplak arama yapan, gazetecileri gözaltına alıp tutuklayan zihniyet aynı zihniyettir. Tüm bunlar olurken biz kadınlar her gün hayatlarımızdan koparılıyoruz. Her geçen gün baskısını artırma denemeleri yapan erkek devletten güç alan erkekler kadınları darp etmeye, şiddete maruz bırakmaya ve katletmeye devam ediyor” dedi.


“EŞİTLİKTEN, ÖZGÜRLÜKTEN, LAİKLİKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Uslu, “Bizler biliyoruz ki; Jina Mahsa Amini'nin katledilmesiyle tüm dünya kadınları tarafından haykırılan 'Jin jiyan azadi' sloganına tahammül edemeyenlerin Molla Rejimi’nden hiçbir farkı yoktur. Bilinsin ki hakikati her zaman arayan Nagehan'ın kalemi de mesleğinin sorumluluklarını yerine getiren TTB Başkanı Şebnem Hoca'nın sesini de asla susturamayacaklar. Gazeteci kadın arkadaşlarımızın gerçeği yazmasını asla durduramayacaklar. Kadın mücadelemizi asla durduramayacaklar. Kadınları operasyonlarınızla, baskılarınızla, linç kampanyalarınızla, karalama çalışmalarınızla sindiremeyeceksiniz. Eşitlikten, özgürlükten, laiklikten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ne Var Ne Yok 20 Ekim | Antidepresan artışı, Diyan...

Ne Var Ne Yok Sevda Karaca'nın sunumuyla ekranda!

Kadın gazeteci ve yazarlar: Sansür yasası bizi sus...

Gazeteciler Evrim Kepenek ve Nişmiye Güler ile yazar Süreyya Köle ‘Sansür yasası’nı Ekmek ve Gül’e d...

MKGP tutuklanan gazeteciler için açıklama yaptı: K...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu MA ve JINNEWS çalışanı 9 gazetecinin tutuklanması kararı son...