İçişleri Bakanı Yardımcısı: 'Cinsiyet eşitliği bakanlığı kuramazsınız'
İçişleri Bakanı yardımcısı Bülent Turan muhtarlarla yaptığı buluşmada kadın ve erkeğin cinsiyet eşitliğine karşı olduğunu ilan etti, bunun üzerinden LGBTİ'leri hedef aldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesinin Adıyaman’daki kapanış toplantısında konuştu.

Turan konuşmasında muhalefeti kastederek, “Biz cinsiyet eşitliğini parti programına alacağız diyorlar. Yetmez ‘Aile Bakanlığı’nın adını, cinsiyet eşitliği bakanlığı yapacağız’ diyorlar. Adıyaman’ın muhtarı buna izin vermez, Aile Bakanlığı’nın adını değiştiremezsin, parti adını değiştirirsin, kendi vakfının, derneğinin adını değiştirirsin ama ‘ben Aile Bakanlığı’nın adını cinsiyet eşitliği bakanlığı yapacağım’ diyemezsin. 85 milyonun ortak paydası olan konuları tartışacağız ama ailemize dokundurtmayacağız. Biz, cinsiyet eşitliği bakanlığı ifadesinin LGBT’nin simgesi olduğunu bilen insanlarız. Bunu hiç kimse yemez yutmaz” diye konuştu.

Turan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın adını cinsiyet eşitliği bakanı olarak değiştirilmesine “Adıyaman muhtarının izin vermeyeceği” ifadelerini de kullandı.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Metal işçisi kadınlar: ‘Doğum teşviki değil, eşitl...

Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın Komisyonu, düzenlediği basın açıklamasında doğum teşvik paketine t...

‘Kadın dostu’ sermayeden eşitlik çıkar mı?

Parıltılı ışıkların ardındaki kadın emeği sömürüsünde sermaye ‘kadın dostu’ postuna sarılırken, İşçi...

Bir evde üç aile… Sebep geçim, suçlu bizim hakkımı...

Artık biliyorum, bize açlığı, yoksulluğu, işten atılma korkusunu yaşatanların kimler olduğunu. Bu za...