HÜDA PAR yine karma eğitimi hedef aldı: ‘Gençler birbirini taciz edebilirler’
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yine karma eğitimi hedef aldı ve müfredatı da dini değerler ile sil baştan değiştirme çağrısında bulundu.

Eğitim öğretim yılı karma eğitime saldırılar ile başlayacak. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yine karma eğitimi hedef alarak, "Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler" dedi.

HÜDA PAR’DAN MÜFREDATTA GERİCİ DEĞİŞİKLİK ÇAĞRISI

T24'ün haberine göre Yapıcıoğlu, partisinin Kızıltepe İlçe Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. "Bizim mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var" diyen Yapıcıoğlu, müfredatı da sil baştan dini içeriklerle doldurarak değiştirmek gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Bizim müfredatla ilgili çok ciddi sorunlarımız var. O güzel binaların içerisinde çocuklarımıza ne öğretiliyor, milli eğitimin müfredatında ne var, niçin biz bu okullarımızdan istediğimiz verimi alamıyoruz? 12 yıllık zorunlu eğitim dedik. Bu eğitim sistemi çocuklarımızı 6 yaşında, hatta şimdi okul öncesi eğitimle birlikte daha küçük yaşlardan bizden alıp, 19 yaşına kadar eğitmeden, sadece bazı bilgiler vererek, 19 yaşında da bize diyor ki, 'Biz sizin çocuğunuzu eğitemedik, alın buyurun siz eğitin' diyor. Özetle bizim mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Biz önce insan yetiştirmeliyiz. Eğer yetiştirdiğimiz doktor, mühendis, hukukçu, öğretmen, yetiştirdiğimiz herhangi bir meslek sahibi, bizi biz yapan değerleri öncelemiyorsa, sadece daha iyi bir kazanç elde etmenin peşindeyse, eğitim sisteminde ciddi bir sorun var. Eğer biz çok zeki çocuklarımızı insani değerlerle, manevi değerlerle teçhiz etmezsek, o çok zeki olanlar, kimsenin fark edemeyeceği dolandırıcılık yöntemleriyle milletin cebini boşaltabilirler ya da o çok iyi eğitim almış çocuklar, kendi anne babalarının katili durumuna gelebilirler. Okul ve sınıf içerisinde kendi akranlarına akla hayale gelmeyecek bazı davranışlar ortaya koyabilirler. Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler. Gençler birbirine insanın insana yapamayacağı muameleleri yapabilirler.”

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur” sözleri üzerine Cumhur İttifakının diğer bileşenleri HÜDA-PAR ve Büyük Birlik Partisi (BBP) el artırmıştı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDAPAR’lı Şehzade Demir Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “çocuğunu okula göndermeyen veliyi ikna etmek için” kız okulları kurulmasını önerisini destekledi.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

İlgili haberler
‘Sübyan mektebine giden çocuğuma göre çalışmam har...

Her şey ateş pahası artık devlet okullarında okumak bile çok pahalı. Böyle aileleri gözüne kestiren...

Engel karma eğitim değil!

Siyasi iktidar ve temsilcisi Milli Eğitim Bakanı, harem selamlık bir eğitim sistemini topluma dayata...

Karma eğitime saldırıda gaza basıldı, kadınlar tep...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, CHP Milletvekili Gökçe Gökçen, Havle Kadın Derneği Başkanı Rümeysa Ç...