Antalya Kadın Platformu: İstismarı aklamayın, durdurun
Kadınlar, Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla istismar ve istismar suçlarında cezasızlığa karşı Attalos Meydanı’nda bir araya geldi.

Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar istismarcıların aklanmasına, cezasızlık politikasına ve istismarcıların görevden alınmayıp başka yerlerdeki okullara atamalarının yapılmasına karşı Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını platform adına okuyan Kadriye Tuğcu şunları ifade etti:

“2016 yılında Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı ev ve yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara uğraması gerçeği ile sarsıldık. Açılan davada hakkında soruşturma başlatılan üç yöneticiden biri olan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun çocukları istismar eden ve 508 yıl 3 ay ceza alan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı. Bu dava kapsamında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'Ensar ve KAİMDER’e ait yurtlara dair' cevabında, 'İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı’na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır' yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2019 yılında ise Asım Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma izni verilmişti. Ancak aradan geçen zamanda ise hala soruşturma ile ilgili bir ilerleme sağlanamamıştır. Böylesi bir cinsel istismar davasında adı geçen Asım Sultanoğlu’nun Bursa ve Kahramanmaraş illerinde İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmasına dair çıkan haberler sonucu kamuoyundan gelen tepkiler sonuç vermiş ve bu atamalar iptal edilmiştir.
Soruyoruz istismar suçlusu vakıf ve cemaatleri savunan ve görevde ağır ihmali bulunan Asım Sultanoğlu’nu hangi gerekçe ile Urfa İl milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılmıştır. Bu düpedüz istismarı aklama ve cezasızlık politikalarının bir ürünüdür.” 

EŞİT VE GÜVENLİ BİR YAŞAMI BİRLİKTE KURACAĞIZ
Tuğcu Antalya’da yaşanan istismar olayına değinerek İl Milli Eğitim Müdürü’ne de çağrı yaptı: “İlimizde yaşanan Muratpaşa Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisine karşı cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısının 1 ay boyunca görevden alınmadığını hepimiz biliyoruz. İstismara sessiz kalmayacağız diyerek verilen mücadele sonucu istismarcı müdür yardımcısı açığa alınmıştı. Gelinen noktada görüyoruz ki istismarı aklamaya çalışanlar bu süreçte boş durmamış istismarcı müdür yardımcısını Gündoğmuş Halk Eğitim merkezinde öğretmen olarak göreve başlamasını sağlamıştır.
Biz kadınlar soruyoruz Antalya İl Milli Eğitim Müdürü nerede? Hangi gerekçe ile istismarcı müdür yardımcısının göreve iadesi yapılmıştır? İstismarcı 'Bizim mahalleden' olunca istismara sessiz kalma anlayışı; Ensar Vakfında yaşanan istismar olayı ile ilgili 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenlerle aynı noktada bulunmaktır. Hiçbir istismarcının yaptığı yanına kâr kalmayacak. Mücadele ederek kadınlar ve çocuklar için özgür, eşit ve güvenli bir yaşamı birlikte kuracağız.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül