HDP’li Taşdemir, nisan ayında öldürülen kadınların akıbetini sordu
HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Aile Bakanı Selçuk'un yanıtlaması istemiyle nisan ayında öldürülen kadınların akıbetini sordu.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, çocuk istismarı ve cinsel şiddet haberlerini basına yansıyandan daha çok olduğunu belirterek Nisan ayı bilançosunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sordu. Taşdemir yazılı olarak cevaplanmasını istediği soru önergesinde, söz konusu devlet makamlarının işlerini yapmadığının Bakanın bilgisi dahilinde olup olmadığını sorarak, Nisan ayında öldürülen kadınların bilgisini istedi.

6284 SAYISI KANUN UYGULANIYOR MU?

Kadın cinayetleri haberlerinin basına yansırkencinsel şiddet ve çocuk istismarında suçların üstünün örtülmesi, soruşturma ve dava süreçlerinin devam ediyor olmasından dolayı net sayının belirlenmediğini ifade eden HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir,Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.6284 sayılı kanunun etkin uygulandığı takdirde kadınları koruyor olması gerektiğini belirten Taşdemir, “İstanbul Sözleşmesi kapsamında devletin ilgili mercilerinin tespit etmesi ve buna göre şiddetle mücadele yöntemlerini belirlemesi gerekirken; söz konusu makamların bunları yapmadığı bilginiz dâhilinde midir. 2019 Nisan ayında kaç kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi”sorularını yöneltti.
Yaşamını yitiren kadınların illere göre dağılımını ve ölüm sebeplerinin açıklanmasını isteyen Taşdemir, “2019 Nisan ayında öldürülen kadınlar hangi yöntemlerle öldürüldü? Bu kadınların kaç tanesinin uzaklaştırma veya koruma kararı vardı?Nisan ayında 6284 sayılı kanun etkin bir şekilde uygulandı mı? 6284 sayılı kanun etkin kullanıldıysa bu kadınlar nasıl öldürüldü? Öldürülen kadınlardan kaç tanesinin, kaç çocuğu vardı?”dedi

İlgili haberler
Çocuk istismarı ve kadın cinayetinde bugünün iyi h...

Yargı bugün yine şaşırtmadı! Önce kocası tarafından sokak ortasında katledilen Birgül Çoban’ın katil...

Bornova’da yaşanan kadın cinayetine karşı BORKAD ‘...

İzmir’in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’nde bir kadın, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının ön...

Nisan ayında 36 kadın öldürüldü!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2019 yılı Nisan ayı raporunda 36 kadının erkekler tarafın...