Hatice Tusu’yu öldüren Suat Aksoy'a müebbet hapis cezası verildi
4 gün boyunca kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü ortaya çıkan emekli hemşire Hatice Tusu’yu katleden katil Suat Aksoy müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan, 10 Ekim 2020 tarihinde kaybolan ve olaydan 4 gün sonra Suat Aksoy adlı erkek tarafından katledildiği belirlenen Emekli Hemşire Hatice Tusu’nun karar duruşması bugün görüldü.

Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada katil Suat Aksoy müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


NE OLMUŞTU?
10 Ekim 2020 tarihinde kaybolan ve 4 gün boyunca her yerde aranan Emekli hemşire Hatice Tusu’nun Suat Aksoy adlı erkek tarafından katledildiği ortaya çıkmıştı.
Didim’in Efeler Mahallesinde yaşayan emekli hemşire Hatice Tusu’nun çocuklarının kayıp başvurusu üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışma başlatmış ve Tusu’nun son görüldüğü eski erkek arkadaşı olan Suat Aksoy’u gözaltına almıştı. Suat Aksoy, sorgusunda cinayeti itiraf etmişti.
Katil Suat Aksoy ifadesinde, Hatice Tusu ile 3 yıldır sevgili olduklarını ve geçen hafta Tusu’nun kendisine ayrılmak istediğini bildirdiğini, aralarında çıkan tartışma sonrasında Tusu’yu boğarak öldürdüğünü, cansız bedenini ise Arıtma Tesisi yakınındaki makilik alanda bulunan bataklığa gömdüğünü itiraf etmişti. Cinayeti itiraf eden Aksoy emniyetteki sorgusunun ardından Didim Adliyesine çıkartılarak, tutuklanmıştı.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Hatice Tusu’nun ardından: Medyada maktul suçlanıyo...

Medyada dolanan bütün yalan haberlere cevap olarak yazıyorum: Hatice Tusu'nun failiyle bir gönül bir...

Didim Kadın Platformundan Hatice Tusu cinayetine t...

Didim Kadın Platformu üyeleri, Didim Eğitim Sen Temsilciliği önünde yaptıkları basın açıklamasıyla e...

4 gündür kendisinden haber alınamayan Hatice Tusu'...

Aydın'da 4 gündür kendisinden haber alınamayan emekli hemşire Hatice Tusu’nun Suat Aksoy adlı erkek...