‘Hasan B. kadınları tehdit etmeye devam ediyor’
Yanında çalışan veterinere tecavüz suçlamasıyla yargılanan Hasan B. davası öncesi Ankara Kadın Platformu açıklama yaptı: ‘Kadın düşmanlarının yakasını bırakmayacağız.’

Ankara Kadın Platformu, Hasan B. davasına çağrı yaptı. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle kadınlar hakkında şikayetçi olan Hasan B’nin kadınları tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Esma Çağlak, “Kadın düşmanlarının yakasını bırakmayacağız, mücadelemiz her alanda yükselerek devam edecek” dedi.

26 Şubat’ta Ankara Adliyesinde görülecek dava öncesi basına açıklamalarda bulunan kadınlar, bir kez daha sanığın tutuklu yargılanması gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya paylaşımları üzerinden kadınlara soruşturma açan sanık Hasan B.’nin kadınları tehdit etmeye devam ettiğini de söyleyen Ankara Kadın Platformu üyesi Esma Çağlak, tüm kadınları davaya takip etmeye çağırdı. Çağlak, “Buradan tekrar haykırıyoruz, okullarımızda ve yaşamımızın her alanında kadın düşmanlarının yakasını bırakmayacağız, mücadelemiz her alanda yükselerek devam edecek” diye seslendi.

‘KADIN DÜŞMANLARININ YAKASINI BIRAKMAYACAĞIZ’
Hasan B.’nin kadınları tehdit etmeye devam ettiğini ve sosyal medyadan başlatılan tutuklanma talepleri karşısında kadınlara ve basın emekçilerine soruşturulma açıldığını hatırlatan Çağlak, ilk duruşma öncesinde yapılmak istenen basın açıklamasının polis müdahalesi ile engellendiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kadınlar darp edilerek gözaltına alındı, hakaretlere maruz bırakıldı. ‘Burada cinayet falan yok, açıklama yapamazsınız’ söylemleriyle tecavüzü meşrulaştıran polis, ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin bir yansıması olarak hareket ediyor. Katilleri serbest bırakan, onları cezasızlık zırhıyla kuşatan devlet kadınların katliamları, tecavüzleri, tacizleri durdurmak için yürüttüğü mücadeleye saldırıyor” dedi.

Tüm kadınları davanın takipçisi olmaya, 26 Şubat Çarşamba günü Ankara Adliyesi’ne çağıran Çağlak, “Hasan B’nin, S. D’nin ve işbirlikçi H.Ş’nin tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Esma Çağlak kadınlara dayatılan söylem ve kadın düşmanı politikalara karşı da tüm kadınları 8 Mart’ta alanlarda olmaya çağırdı: “Bugün Hasan B. olarak karşımıza çıkan zihniyet yüzyıllardır kadın emeği ve kadın bedeninin sömürüsü ile beslenen erkek egemen sistemin ta kendisidir. Kadınların bedenlerini ve emeklerini savunmaları, uğradıkları taciz, tecavüz ve şiddet sonucu beklenenin aksine susmadan korkmadan isyanı kuşanmaları sistemi rahatsız ediyor, nereden saldıracaklarını bilemiyorlar.”

NE OLMUŞTU?
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan B, sahibi olduğu hayvan hastanesinde genç veteriner hekime tecavüz etmek suçlamasıyla tutuklanmış, aylar sonra savcının talimatıyla tahliye edilmişti. Hasan B, S.D, ve H.Ş’nin yargılandığı davanın ilk duruşmasında polis adliye önünde yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale ederek çok sayıda kadını gözaltına almış ardından da kadınlara sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı öğrenilmişti.


İlgili haberler
Kadınlar, tecavüz sanığı Hasan B’nin tutuklanmasın...

Ankara Kadın Platformu, tecavüz sanığı Prof. Dr. Hasan B’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi, ‘...

Tecavüz sanığı Prof. Hasan B’nin tacizine uğrayan...

13 yıl önce Prof. Hasan B’nin tacizine uğrayan S.H. ‘O dönem sessiz kalınmasaydı bunlar yaşanmazdı’...

Tecavüz sanığı profesöre tutuksuz yargılama ödülü

‘Erkek adalet’ örneği duruşma: Profesörün tecavüzüne uğrayan kadına desteğe gelenler gözaltına alınd...