Harvey Weinstein davasında savcı: Kadınları küçümsemekle hata yaptı
Hollywood’da taciz ve tecavüz suçları ifşa edilen eski yapımcı Harvey Weinstein davasında savcı, Weinstein’ın en büyük hatasının kadınları küçümsemek olduğunu söyledi.

Aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu 80'den fazla kadını tecavüz ve cinsel tacize maruz bırakan ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, kamu davasında ikinci kez dün hakim karşısına çıktı. Duruşmada konuşan Savcı Joan Illuzzi-Orbon, fail Harvey Weinstein’ın en büyük hatasının kadınları küçümsemek olduğunu söyleyerek, Harvey Weinstein’ın hedef aldığı kadınların saygınlıklarına saldırmakla kalmayıp onları küçümsediğini dile getirdi.

New York Yüksek Mahkemesi’nde üç saatten fazla süren duruşmada Savcı Joan, suçlu Harvey Weinstein için ömür boyu hapis cezası talebinde bulundu.

Dava, Salı günü jüri eşliğinde devam edecek.

NE OLMUŞTU?
Ekim 2017'de Harvey Weinstein, tecavüzün ortaya çıkması ile şirketinden ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden kovuldu. 31 Ekim'e kadar 80'den fazla kadın failin aleyhinde ifade verdi. Failin teşhir edilmesi, #MeToo sosyal medya kampanyasını ve günümüzde “Weinstein etkisi” olarak adlandırılan dünyadaki tanınan erkeklerin tecavüz suçlarının da açığa çıkarılmasını beraberinde getirdi.
Fail Harvey Weinstein, 25 Mayıs 2018'de New York'ta tutuklandı, tecavüzle suçlandı ve kefaletle serbest bırakıldı.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
#METOO EYLEMLERİ: Şimdi sözden eyleme geçme zamanı

Birçok ülkede #Metoo (bende) etiketiyle cinsel tacize karşı kadınların eylemleri sürerken, Finlandiy...

GÜNÜN BELLEĞİ: “Me too” 1932

Almanya’da daha 1932 yılında bir tiyatro oyuncusu, Inge von Wangenheim şimdiki Me Too’da söylenenler...

Harvey Weinstein ‘cinsel saldırgan’ olarak hakim k...

Aralarında oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kadını tecavüz ve cinsel tacize maruz bırakan film ya...