Hande Buse Şeker’i katleden polisin davası ertelendi
Hande Buse Şeker’i katleden polis Volkan Hicret, duruşmada katliamı meşrulaştırmaya dönük iddialarda bulundu. Sanığın taleplerini reddeden mahkeme heyeti davayı ileri bir tarihe erteledi.

İzmir Alsancak’ta trans kadın Hande Buse Şeker’i 9 Ocak 2019’da ateşli silahla katleden ve başka bir trans kadını da ağır yaralayan polis Volkan Hicret hakkında verilen karara itiraz sonucu 4. Bölge Adliye Mahkemesinin aldığı kararın değerlendirileceği davanın ikinci duruşması Bayraklı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Şeker’in ailesinin avukatları Genç LGBTİ+ Derneği avukatı Mahmur Şeren, İzmir Barosu LGBTİ Komisyonundan Avukat Mevluda Sena, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, fail Volkan Hicret ve avukatı hazır bulundu.

Duruşma öncesinde Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu ve İzmir Kadın Meclisleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Duruşmada söz alan sanık polis Volkan Hicret, Hande hakkında iddialarda bulunarak, telefon kayıtlarının araştırılmasını istedi.

Mahkeme ise sanığın taleplerini reddetti.

Mahkeme heyeti, sanığın trans kadınlardan birine yönelik yaralama eyleminin boyutuna ve ağırlığına ilişkin ATK’den talep edilen raporun gelmediği ve dinlenmesi gereken bir tanığın adresinin araştırılmasına dair emniyete yazılan müzekkerenin sonuçlanmaması nedeniyle bir sonraki duruşmayı 4 Nisan 2022’ye erteledi.

Haber-Fotoğraf: Jinnews


İlgili haberler
Trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicr...

Hande Buse Şeker’i öldüren polis memuru Volkan Hicret’e kasten öldürmeden müebbet hapis cezası veril...

Trans kadın Hande Buse Şeker davası 30 Aralık’a er...

İzmir’de 9 Ocak 2019’da öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker’in davasında İstinaf Mahkemesinden dö...

Trans kadın Hande Buse Şeker'in davasında savcı mü...

Trans kadın Hande Buse Şeker'in cinayet davasında savcı mütalaasında sanığın kasten öldürme, nitelik...