Haber alınamayan Kübra’nın annesinden çağrı
Kübra Ekin, günlerdir kayıp; annesi Rahime Özdemir, kızının bir an önce bulunmasını istiyor.

2 haftayı aşkın bir süredir kayıp olan Kübra Ekin’in annesi Rahime Özdemir, kızının erkek arkadaşıyla alışverişe gittiğini ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Rahime, kızının bulunması için çağrıda bulundu.

Diyarbakır’da 5 ay önce kıyafeti gerekçe gösterilerek, bir erkeğin saldırıda bulunduğu ve şiddete maruz bıraktığı Kübra Ekin, daha sonra fail hakkında şikâyetçi olmuştu. İfadesi alınan fail, serbest bırakılmıştı. 13 Kasım günü annesine alışverişe gittiğini söyleyen Kübra’dan bir daha haber alınamadı.

Kübra’nın annesi Rahime Özdemir olay gününe ilişkin yaşananları anlattı.

Kübra’nın, gördüğü şiddetten olumsuz etkilendiğini belirten annesi Özdemir, Kübra’nın güvenliği için başka yere taşındıklarını ifade etti. Özdemir, taşındıktan sonra Kübra’nın biraz daha toparlandığını belirterek “Biz Kübra’nın telefonu dahi kapattığını ve ona ulaşamadığımızı hatırlamıyoruz. Çünkü öyle bir şey olmadı. Arkadaşlarıyla da görüştük onlar da bize, ‘Kübra telefonunu ya da internetini kapatan biri değil’ dediler. Yani bu çok farklı bir şey. Ya biri telefonunu ondan almıştır ya da başına bir şey getirmişlerdir” diyerek endişesini dile getirdi.

'ERKEK ARKADAŞI ÇELİŞKİLİ KONUŞTU'

Rahime Özdemir, Kübra’nın kaybolduğu gün en son erkek arkadaşıyla görüştüğünü ve onunla alışverişe gittiğini aktararak erkek arkadaşının çelişkili konuştuğunu ifade etti. Özdemir, “Kızımın erkek arkadaşı var ve yakında evleneceklerini söyledi. Evlenecekleri için erkek arkadaşıyla alışverişe gittiğini söyledi. Fakat erkek arkadaşı Kübra’nın yanına gitmediğini söyledi. Bunun hemen ardından erkek arkadaşı Kübra’nın onun yanına gittiğini söyledi. Çelişkili konuşma yaptı. Kızım ayrıca bugüne kadar evlenmeyeceğini ama sonra birden onunla evleneceğini söyledi. Ne oldu da kızım birden evlilik konusunda karar değiştirdi anlamadım” ifadelerine yer verdi.

KÜBRA BULUNSUN!

Kübra’dan haber alamamaları üzerine karakola başvurduklarını dile getiren Rahime, şu çağrıda bulundu: “Bir kere değil, birkaç kere üst üste karakola gittik. Erkek arkadaşı ‘seviyorum seviyorum’ diye ortalıkta dolaşıyor. Fakat yaptığı hiçbir şey yok. Bunlar yaşandığından beri sürekli diken üstündeyim. Kızım bir an önce bulunsun.”

Kaynak: Sema Çağlak-Şehriban Aslan / Jinnews

İlgili haberler
Gülistansız 500 gün: 'Kayıp' belgeseli yayınlandı

500 gündür akıbeti bilinmeyen Gülistan Doku'yu ve onun için verilen adalet mücadelesini anlatan 'Kay...

Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cina...

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet...

AKP’nin şiddeti önleme bakanı: Toplum ahlakı ve vi...

25 Kasım’da iktidar sözcülerinin söylemleri, Müslüme’nin yaşadıkları, metrodaki bıçaklı saldırı… Sev...