Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü Dayanışması: Mahallemizde tacize son!
Nurtepe'de Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü Dayanışması, mahallelerinde gerçekleşen sistematik tacize karşı basın açıklaması yaptı.

İstanbul, Nurtepe'de Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü Dayanışması,kadınlarla mahallelerinde gerçekleşen sistematik tacize karşı basın açıklaması düzenledi. Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü Dayanışması adına açıklamayı Sedef Deniz okudu. 

Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırı suçları her geçen gün arttığına dikkat çeken açıklamada, "Mahallemizde geçen hafta Kemal I.'nın minibüste bir kız kardeşimizi taciz etmesi üzerine bugün buradayız. Öğrendiğimiz kadarıyla mahallemizde birçok kadın aynı kişi tarafından tacize uğradı. Korku, sindirme ve cezasızlık politikaları sebebiyle kız kardeşlerimiz kendilerini ifade edemedi. Ancak kadınlar olarak dayanışmamız sayesinde Kemal I.’nın 10 yılı aşkın süredir kadınları taciz ettiğini öğrendik" dendi. 

2023 yılı itibariyle cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda yargıya taşınmış 243 bini aşkın vakanın olduğuna dikkat çeken açıklamada, "Kadınlar yaşadıkları tacize ve şiddete karşı devlet kurumlarına gitmekten çekiniyor. Çünkü yaşadığı tacizi ve şiddeti anlattığında ciddiye alınmadığı, kadının suçlandığı, failin cezasız bırakıldığı sonuçlarla karşılaşıyor. Kadınlar yan yana gelmedikçe bu durumu aşamıyor, yaşanan suçların üzeri yetkili mercilerin sorumsuzluğuyla kapanıyor" dendi. 

"Yaşadığımız hiçbir alanda tacizcilerin barınmasını istemiyoruz" denilen açıklamada, "Kadınlar sokakta güvenle tek başına yürüyebilene kadar; işte, evde, mahallede güvenle yaşamını sürdürmeye başlayana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz birlikte olduğumuz sürece ne tacizcilerden ne de onları cesaretlendirenlerden korkuyoruz. Bizim birlikteliğimiz kadına yönelik şiddet uygulayanların da, mahalledeki tacizcilerin de huzurunu kaçıracak" dendi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül