Güngören’de kadınlar bir araya geldi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü öncesi Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi kadınlar etkinlikte buluştu.

Güngören’de kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin ortak etkinliğinde bir araya geldi. Avukat Gülşah Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte kadınlar yaşadıkları sorunları ve mücadele yollarını birlikte tartıştı.
Etkinliğin başında 8 Mart’ın tarihi anlatılırken ardından Gülşah Kaya 8 Mart’ın bugünkü öneminden bahsetti. 8 Mart’ın sadece bir anma günü olmadığını vurgulayan Kaya, bugün savaşın ve krizin yükünü en çok kadınların yaşadığından bahsetti. Kadınların fabrikada, evde, sokakta yaşadığı şiddetin son yıllarda giderek artmasının tesadüf olmadığını belirten Kaya “Türkiye’de kadınların sorunları belli başlı konularda toplanıyor: Şiddet, kriz ve savaş. Kadınlar her gün öldürülüyor. Krizde istihdam alanında gözden ilk çıkarılan kadınlar oluyor. Kadınlar esnek, güvencesiz çalışma alanlarına itiliyor. Savaşlar önce kadınları ve çocukları vuruyor. Bu ortamda yaşanan ekonomik ve siyasi kriz en çok kadınları etkiliyor. Sömürü, baskı, şiddet; kriz ve savaşın etkisiyle giderek artıyor ve vahşileşiyor. Kadınlar evde, sokakta, işyerinde kendini güvende hissetmiyor. Şiddetten korunmanın hukuki yolları ortadan kaldırılmak istenirken öbür taraftan nafaka gibi haklar da sıfırlanmak isteniyor.” dedi.

8 MART’TA KADIKÖY’E

Etkinlikte kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni de konuştu. Son yıllarda hükümetin “yuva yıktığı” gerekçesiyle hedefe koyduğu İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğinden bahseden avukat Gülşah Kaya, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddeti önlemek konusunda devletlere sorumluluklar yüklediğini ve bu sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Kadınların bu haklarından vazgeçmemek için mücadele etmesi gerektiğini belirten Kaya, kadın dayanışması ve mücadelesinin önemine değinerek kadınları 8 Mart’ta Kadıköy’e, sokağa çağırdı.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Güngören Şube Başkanı Kenan Yerlitaş da kapitalizmin en çok kadınları ezdiğini söyleyerek tüm kadınların 8 Mart’ını kutlarken etkinlik şiir ve müzik dinletisiyle son buldu.

İlgili haberler
Bornovalı kadınlar 8 Mart’ta sokakta

Bornova Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlarla buluş...

BEKEV’den 8 Mart etkinliği

İzmir Buca’da BEKEV Derneği 8 Mart dolayısıyla kadınlarla etkinlikte bir araya gelecek.

PTT emekçisi kadınlardan 8 Mart etkinliği

PTT emekçisi kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya gelerek, taleplerini ve mücadele yöntemlerini ko...