Gülsuyu’nda kadınlar bir araya geldi: Daha güçlü 1 Mayıs için taleplerimizle alanlardayız
Maltepe Gülsuyu’nda kadınlar 1 Mayıs'a giderken ofis çalışanı kadınların hem çalışma koşullarını hem de sendikal mücadelenin zorluklarını ve bu zorlukları aşmanın yöntemlerini konuştu.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği olarak 1 Mayıs’a giderken büro çalışanları kadınların çalışma koşullarının zorlukları ve sendikalı olmalarının önündeki zorlukları konuştuk. Avukat Elif Ergin sendikal mücadelenin öneminden bahsederken dünyadaki ve Türkiye’deki sendikalaşma mücadeleleri arasındaki farklara değindi. Türkiye’de bulunan sendika barajlarının yarattığı sonuçları anlatan Ergin, bireysel değil beraber mücadele edildiğinde kazanım elde edilebildiğini söyledi.

Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Olcay Ozak da işçilerin haklarının gasbedilmesinin arşa çıktığı bu dönemde hem de seçimlere giderken 1 Mayıs’ın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. 1 Mayıs’a daha güçlü katılma çağrısını yapan Ozak, “1 Mayıs’ta işçiler talepleriyle alanlara güçlü çıkarak patronlara kararlılığını göstermeli” dedi.

Ozak, sendikalı olmanın kadınlar için çok daha önemli olduğuna vurgu yaparken, büro çalışanlarına iş tanımlarının dışında başka işler yüklendiğini, ne kadar bireysel olarak çalışsalar da sendikalı olunduğunda güçlü olunduğuna işaret etti. Ozak, “Haklarımızı bilmek, örgütlenmek için bizleri yan yana gelmeye teşvik ediyor” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde 1 Mayıs buluşm...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla bir araya gelen metal, tekstil, plastik iş kolundan k...

Malatya’da tekstil işçisi kadınlarla buluştuk: Enk...

Malatya'da tekstil işçileriyle bir araya geldik. Birçoğunun evi yıkılmış, patronlar ise depremi kâra...

Türk Metal’e soruyoruz: Bu 1 Mayıs’ta ne yapacaksı...

Salcomp işçileri: 1 Mayıs seçim dolayısıyla da önemli ve bütün işçilerin birlik beraberlik içerisind...