Gülizar 37 yıldır demire şekil veriyor
37 yıldır soğuk demir atölyesinde demire şekil veren Gülizar Camcı: ‘Çocuklarımı üniversitede, burada alın teriyle demir döverek okuttum.’

Bartın’ın Ulus ilçesinde Gülizar Camcı (60), 37 yıldır eşiyle birlikte soğuk demir atölyesinde demire şekil veriyor. 5 çocuğunu da üniversitede okutan Gülizar Camcı, “Nefesim yettiğince artık teknolojiye yenilen soğuk demir işçiliğini sürdüreceğim” diyor.

Kumluca beldesinde 1983 yılında Ramazan Camcı ile evlenen Gülizar Camcı, bir yıl sonra evinin altındaki soğuk demir atölyesinde çalışan eşine yardım etmeye başladı. Demire örste şekil veren Camcı, zamanla kendisini geliştirerek kaynak yapmaya başladı. Balta, keser, tırmık yapan Camcı, 2010 yılında kalfalık belgesini aldı. 4’ü kız 5 çocuğu olan Camcı, 2014 yılında ahilik belgesini aldı.

Eğitime çok değer verdiğini söyleyen Gülizar Camcı, “Çocuklarımı üniversitede, burada alın teriyle demir döverek okuttum. Ben ilkokul mezunuyum ama eğitim konusunda çok hassasım, 5 çocuğumu üniversitede okuttum. 2014 yılında ahilik ödülüne layık görüldüm. Aldığım ödül sonrasında çok mutlu oldum. Ben herkese örnek olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Ekmek ve Gül Pilavcısı... İşte bu yüzden varız!

“Ben Hayat TV’de Ekmek ve Gül programını izliyordum. Ekmek ve Gül dergisini de takip ediyorum. Orada...

Kim ne der diye düşünmeyi bıraktım, özgürleştim

Sincan’da usta bir oto lastikçi olan Gülseren namı diğer Gül abla ile tanıştınız mı?

Hayatının iplerini kimseye vermeyen Şahika

Olmazları olduran kadın Şahika, Yaşam onun sağlığında ağır hasarlar bırakmış. Ama o güçlü olmaya dev...