Güldane Yırtıcı: Hiçbir kadın, hiçbir anne, hiçbir insan ölmesin
Doğum yaptığı hastanede boşanmak istediği Ahmet Yırtıcı tarafından bıçaklanan Güldane Yırtıcı: Yasalar uygulanmayınca öldürmek için tekrar geliyorlar.

Antep’te yaşayan 28 yaşındaki Güldane Yırtıcı, doğum yaptığı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binasında 23 Ağustos gecesi boşanmak istediği Ahmet Yırtıcı tarafından dövülüp, başından, kolundan ve yüzünden bıçaklanmıştı.

Emine Bulut cinayetinden saatler sonra eşi tarafından öldürülmek istenen Güldane Yırtıcı konuştu. Emine Bulut cinayetine çok üzüldüğünü söyleyen Yırtıcı, “Kadınlar artık ölmesin. Ölmek istemiyoruz” dedi.

BOŞANMAK İSTEDİM, NEREDEYSE ÖLDÜRÜLECEKTİM

Dişleri kırılan, başından, kolundan ve yüzünden bıçaklanan Güldane Yırtıcı; 8 yıl önce evlendiği eşinden ilk günden beri şiddet gördüğünü ama artık dayanamadığını, boşanmak istediğini ve 6 aydır annesinde kaldığını söyleyerek yaşadıklarını anlattı: “Ben eğer sussaydım, boşanmak istemeseydim her gün şiddet artarak devam edecekti ve belki de evde öldürecekti beni. İki çocuğum bana uyguladığı şiddeti görerek büyüdü. Belki de ileride gördüklerini uygulayacaklardı. Yeni doğan bebeğim de böyle büyümesin istedim. Çocuklarımı böyle bir caniyle büyütmek zorunda değildim.” Boşanma kararını alıp annesinin evine geldiğinde de Ahmet Yırtıcı’nın, annesine “Gönderin, bir vurmayla nolacak” dediğini belirten Güldane Yırtıcı “Boşanmak istedim, neredeyse öldürülecektim” dedi.


YASALAR UYGULANMAYINCA ÖLDÜRMEK İÇİN TEKRAR GELİYORLAR

“Çocuğumu görmeye geldiğini düşünüyordum. Eve dönüp dönmeyeceğimi sordu. Dönmeyeceğimi söyleyince de ‘Eğer gelmezseni seni öldürürüm. Benim yuvamı bozamazsın, gelinliğinle girdin kefeninle çıkacaksın’ diye bağırmaya başladı. Sonra da bıçağı çekti. Ablam müdahale etmeseydi kalbime saplayacaktı. Yeni doğmuş bebeğim, evdeki iki çocuğum annesiz kalacaktı.” diyerek yaşadıklarını anlatan Güldane Yırtıcı, ölüm tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirterek “Eğer gerekli cezalar uygulanmazsa belki yarım bıraktığı işi tamamlayacak, belki çocuklarıma belki benim ölmeme engel olan ablama saldıracak.” diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi.
Kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerinde faillerin en ağır cezayla yargılanmasını istediğinin altını çizen Güldane Yırtıcı şu şekilde devam etti: “Yasalar uygulanmalı, cezalar yeterince uygulanmayınca tekrar geliyorlar, yarım bıraktıklarını düşündükleri işi tamamlıyorlar. Bir daha hiçbir kadın, hiçbir anne, hiçbir insan ölmesin. Hiçbir çocuk annesiz kalmasın.”

15 YIL ÖNCE KIZ KARDEŞİMİ KADIN CİNAYETİNDE KAYBETTİM
Güldane bıçaklandığı zaman yanıda olan ve olaya müdahale eden abla Seda Güvercin ise susulan ve üstü kapatılan kadın cinayetlerini belirterek sözlerine başladı. 15 sene önce 21 yaşındaki kız kardeşlerinin 3 aylık evliyken eşi tarafından öldürülüdüğünü anlatan Güvercin, “Ona müdahale edememenin, üstünün kapanmasının acısını hep içimde taşırken 2 gün önce de boşanacağı eşi elindeki bıçağı kardeşimin kalbine saplayacaktı. Herkes ‘Sen kendi canını hiç düşünmedin mi?’ dedi. Düşünmedim. Kız kardeşimi o caniden kurtarmaktı tek amacım. Göz göre göre ölümüne nasıl izin vereceksin?” dedi.
Olay anında kız kardeşine bir şey yapmaması için yatağında oturduğunu söyleyen Güvercin, şöyle devam etti: “Kimin aklına gelir ki bıçakla eşini öldüreceği? Ben atılınca ‘Bırak öldüreceğim onu diye bağırmaya başladı. Büyük çaba sonucu dışarı attım. Kardeşimin yanına geldim ki yatak kan gölüydü.”
Kadın cinayetlerinde yasaların uygulanmamasına tepki gösteren Güvercin, Emine Bulut haykırırken ona yardım etmek yerine görüntülerinin çekilmesini eleştirdi: “Sokakta kadın öldürülüyor videoya çekiyorlar. Emine Bulut herkesin gözü önünde bıçaklanıyor. Kan kaybından ölmüş diyorlar, kimsenin aklına gelmedi mi ilk müdaheleyi yapmak?” Güvercin “Artık kadın cinayetleri dursun” diyerek sözlerini noktaladı.


ANTEP KADIN PLATFORMU: DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ
Güldane Yırtıcı’yı hastanede ziyaret eden Antep Kadın Platformu Güldane Yırtıcı’nın yanında olduklarını belirtirken dava sürecinin de takipçisi olacaklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güldane Yırtıcı ise Ahmet Yırtıcı’nın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.


İlgili haberler
İktidarın politikaları öldürdü Emine’yi

Devletin kadınları sıkıştırdığı şiddet cenderesi, kadınları korumayan, şiddetle onları baş başa bıra...

Emine Bulut’un feryadı sokakta: Ölmek istemiyoruz!

Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ feryadı kadınların çığlığına dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanınd...

Emine Bulut’un katili indirimden faydalanmak istiy...

Emine Bulut cinayeti iddianamesinin detayları ortaya çıktı. Savcı, sanığın ‘haksız tahrik’ indirimin...