Gönül Çalışkan davasında sanığa indirim yok
Gönül Çalışkan davasında mahkeme kararını açıkladı: Sanığın istediği ceza indirimini uygulamayan mahkeme, Salih Çalışkan için indirimsiz 20 yıl hapis cezası verdi.

Kendisinden boşanmak istediği için Gönül Çalışkan’ı benzinle yakıp öldürmeye çalışan Salih Çalışkan’ın, ‘planlı değildi’ diyerek indirim istediği davada yeniden yargılama yapıldı. Mahkeme sanık hakkında indirim uygulanmamasına karar verdi.

2014 yılında İstanbul Tuzla’da boşanmak istediği kocası tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan Gönül Çalışkan’ın davası, sanık Salih Çalışkan’ın başvurusu üzerine yeniden görüldü.

Tutuklu sanık Salih Çalışkan’ın hazır bulunduğu duruşmaya Gönül Çalışkan, kızı ve ailesinin yanı sıra Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla kadınlar da katıldı. Davaya basının ilgili de yoğundu. Kadınların davayı takip etmesine önce engel olunurken, kadınların itirazı üzerine salona girdiler.

Mahkeme başkanının Gönül Çalışkan’a karşı olumsuz tavrı ve sanık Salih Çalışkan’a defalarca üst üste söz hakkı vermesi dikkat çekti.

Savunmasını yapan sanık Salih Çalışkan, “Ben herhangi bir planlama yapmadım, ani gelişen bir olaydı. Karşılaşınca bir anda kendimi kaybettim. Korkutmak için üzerine döktüm, çakmak panik sırasında yandı” dedi.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın Gönül Çalışkan’ı canavarca hisle ve eziyet çektirmek suretiyle öldürmeye çalıştığı, ancak tanığın yardımıyla eylemin yarıda kaldığını belirtti.

Verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanığın istediği ceza indirimini uygulamayan mahkeme, Salih Çalışkan’ın “canavarca hisle eşi öldürmek” suçunu işlediğinin anlaşıldığını, bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine, suç teşebbüs aşamasında kaldığı için cezanın 20 yıla indirilmesine ve sanığın herhangi bir pişmanlık içinde olduğu anlaşılmadığından indirim uygulanmamasına karar verdi.

DAYANIŞMA İLE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
Dava sonrası Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği adına açıklama yapan dernek başkanı Adile Doğan, “Kadın katilleri ceza aldıktan bir süre sonra, olay kamuoyu gündeminden düşünce davalar yeniden açılıyor ve sanıklar ceza indirimi istiyor. Biz nasıl ki dava aşamasında hep beraber, dayanışma içerisinde sanıkların gerekli cezayı alması için çaba gösteriyorsak davanın her aşamasında da birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


NE OLMUŞTU?
Gönül Çalışkan 4 Nisan 2014’te sabah saat 6:30’da işe giderken, yol üstünde pusu kuran eski eşi tarafından sokak ortasında üzerine benzin dökülerek yakıldı. Uzun süre ağır bir tedavi geçiren Gönül Çalışkan yanıklar nedeniyle engelli kaldı.
Gönül Çalışkan, tedavi sürecinde dahi tek bir duruşmayı bile kaçırmadı.
Görülen dava sonucu, saldırının planlı olduğu açık olduğu halde mahkeme‘iyi hal indirimi’ yaparak sanığa 16 yıl 8 ay ceza verdi. Dava Yargıtay’a taşındı, bu indirimli ceza kararı Yargıtay’da bozuldu ve ceza 20 yıla çıktı. Sanık eylemin planlı olmadığını iddia ederek cezada indirim yapılması talebiyle kararı temyize götürdü.
Dava öncesi açıklama yapan Gönül Çalışkan ise “Cezadan değil 4 yıl, 1 saat bile düşülmesini istemiyorum” dedi.

Ayrıntılar için TIKLAYIN


İlgili haberler
Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

Gönül Çalışkan davası yeniden görülüyor!

Kendisinden boşanmak istediği için Gönül Çalışkan’ı benzinle yakıp öldürmeye çalışan Salih Çalışkan,...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Gönül Çalışkan’ı bu davada yalnız b...

Gönül Çalışkan’ı benzinle yakıp öldürmeye çalışan Salih Çalışkan yeniden yargılanacak. Gönül’ün tüm...