Gökçe Saygı’yı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi
Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı’yı öldüren erkeğe savcı “kasten insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı’nın (39) Şahin Yalçın adlı erkek tarafından öldürülmesine dair açılan davanın 4’üncü duruşması Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Yalçın ile Saygı’nın avukatının hazır bulunduğu duruşmayı İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Antalya Kadın Platformu ve BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırma Derneği temsilcileri de takip etti.

Duruşmada sanığın akıl sağlığın yerinde olduğuna dair Adli Tıp raporu okundu. Sanık ve vekili rapora itiraz ederek, tekrardan beraat talep etti. Mahkeme heyeti, gelen raporu ve dosyanın geldiği aşamayı göz önünde bulundurarak, talebi reddetti. İddia makamı, sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek “kasten insan öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanığın avukatı, iddia makamının mütalaasına karşın savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı taraf vekillerinin savunması için duruşmayı 16 Mart’a erteledi.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı öldürüldü!

Antalya’da yaşayana trans kadın Gökçe Saygı, bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Katledilen trans Gökçe Saygı’nın katili 15 Kasım’d...

Vahşice katledilen trans Gökçe Saygı’nın katilinin yargılandığı duruşma 15 Kasım’da saat 14’te Antal...

Gökçe Saygı cinayeti davasında skandal savunma: Rü...

Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı'nın öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık Ş.Y, tepki çeken b...