Gezi Davasında tahliye olan Mücella Yapıcı: Ben burada canlarımı bıraktım
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi davasında, Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen cezaları onadı. Mücella Yapıcı adli kontrol şartıyla tahliye oldu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı. Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’ın mahkumiyet kararlarını bozdu. Tutuklu bulunan Yapıcı ve Altınay için adli kontrolle tahliye kararı verildi.

Milyonlarca yurttaşın katıldığı Gezi Parkı eylemleri sürecinde Taksim Dayanışması tarafında yapılan paylaşımlar ve eylem çağrılarının “eylemcileri tahrik ederek şiddet olaylarının tırmanmasına neden olduğu” iddia edildi. Gerekçede Atalay ve Kahraman’ın, Taksim Dayanışması’nı yönlendirdikleri öne sürüldü.

Kararın ardından Mücella Yapıcı, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’nden tahliye edildi. Halk TV canlı yayınında konuşan Yapıcı, “Hiçbirimizin suçu yoktu. Bu nasıl bir adalet hâlâ anlayabilmiş değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Onur Kavak/Evrensel

İlgili haberler
TMMOB İKK Kadın Komisyonu: Mücella ve tüm tutsakla...

Mücella Yapıcı’nın tedavi hakkının engellenmesine tepki gösteren TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonu...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Mücella Yapıcı’nın...

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Gezi davası tutuklusu Mücella Yapıcı’nın sağlık hak...

Mücella Yapıcı’ya…

‘Az kaldı Mücella abla, kırmızılarımızı giyip kalabalık caddelerde hürlüğün şarkısını hep birlikte s...