Genel-İş İzmir Şubeleri üye kadınlar sahnede 8 Mart’ı kutladı
Genel-İş İzmir 1, 2, 3, 5 ve 9 No’lu Şube üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Genel-İş İzmir 1, 2, 3, 5 ve 9 No’lu Şube üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Konak Selahattin Akçicek Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Genel-İş ve Kadın Komisyonu üyesi kadın işçiler "Duvar" isimli tiyatro oyunu sergiledi. Oyun sonrası ise işçilerden oluşan koro ile müzik dinletisi gerçekleşti.

Etkinliğin sunuculuğunu Genel-İş 9 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Bilir yaparken, şubelerin kadın komisyon üyesi kadınlar kürsüde konuşma yaptı.

‘HAKLARIMIZIN İKTİDARIN İKİ DUDAĞI ARASINDA OLMADIĞI GÜNLERE...’

Genel-İş 1 No’lu Kadın Komisyonu Üyesi Meral Tekin, “Bir araya geldiğimiz sürece kazanamayacağımız bir şey yok. Özgür, eşit günlerde bir arada olmayı da temenni ediyorum” dedi.

Genel-İş 2 No’lu Şube Mali Saymanı Zeynep Zarıçlar, “Kadın mücadelesi yılda 1 güne sığdırılmayacak kadar kutsaldır. Eğitim hakkımızın elimizden alınmadığı, hak ve özgürlüklerimizin iktidarın iki dudağı arasında olmadığı, toplu sözleşmede kadınlara özel kazandığımız haklarımız olan güne kadar mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Genel-İş 3 No’lu Şube Mali Sekreteri Serap Yılmaz da “Bizler değiştiriyoruz, dönüştürüyoruz. Bizler gücümüzün farkındayız” diye konuşurken 9 No’lu Şubeden Sevgi Bilir de teşekkür konuşması yaptı.

‘EŞİT, ADİL BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR’

Kadınların ardından söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, Türkiye işçi sınıfının çok zor dönemlerden geçtiğini, AKP'nin 20 yılı bulan baskıcı adaletsiz politikalarının artarak devam ettiğini söyledi. Sarı, “İktidar bu dönemde kulaklarını tıkayarak, emeğiyle geçinmeye çalışanın sesini kısmaya devam etti. Bu geri gidişten en çok kadınlar etkileniyor. Her dönemin şartlarına göre kadınlar tüm bu olumsuzluklara rağmen durmuyor direniyor. Eşit, adil bir yaşam için mücadele ediyor” dedi.


Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken “Duvar” oyununun ardından ise koroyla etkinlik son buldu.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Genel İş İzmir 7 No’lu Şubeden 8 Mart etkinliği

DİSK/Genel İş İzmir 7 No’lu Şube eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmek için 8 Mart Dünya Emekçi...

İşyerlerinden direniş alanlarına: #8M2022

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde işyerlerinden direniş alanlarına kadınlar sömürüsüz, eşit insa...

8 Mart 2022 | Kadınlar işyerinde, sokakta, meydand...

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Umudu ayakta tutmak için mücadele eden kadınların günü. Ülk...