Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi kadınlar: Sendika seçiminde seçim malzemesi de kimsenin namusu da değiliz
Yeni Asır gazetesinde çıkan ve Şube Mali Sekreteri Zeynep Zarıçlar'ı sendika delege seçimleri öncesinde özel hayatına dair iddialar ile hedef gösteren habere karşı basın açıklaması gerçekleştirildi.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu, şubenin delege seçimlerinin yapıldığı 1 Mart günü Yeni Asır gazetesinde çıkan “Sendikada yasak aşk skandalı” başlıklı haberde Şube Mali Sekreteri Zeynep Zarıçlar’ın özel yaşantısındaki kişisel ilişkilere dair iddiaların yer aldığı habere ilişkin basın açıklamadı düzenledi.

Genel-İş İzmir Sendika binası önünde yapılan açıklamada, “Uykularınız kaçsın. Özel hayata müdahaleye karşı isyandayız, peşinizi bırakmayacağız” pankartı açan kadınlar sık sık, “Kadın yaşam özgürlük”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Satılık basın Yeni Asır” sloganları atıldı. Erkek işçilerin de katıldığı açıklamaya Genel-İş İzmir 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9 No’lu şubelerin yöneticileri de destek verdi.

‘MÜCADELEMİZE YER VERMEYEN YENİ ASIR BİZLERİ KARALIYOR’

Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu adına basın açıklamasını okuyan İşyeri Temsilcisi Ebru İvgen, Yeni Asır’da çıkan haberlerin sendika delege seçim zamanına denk gelmesinin bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Haberleri kimin veya kimlerin yaptırdığını iyi bildiklerini söyleyen İvgen, “Yüzlerce mücadelemize bugüne kadar hiç yer vermemiş olan Yeni Asır’da çıkan karalamalar, bu paçavrayı hiç okumayan işçi arkadaşlarımıza anında servis edildi. Delege seçimlerinden önceki gece ‘Yarın bomba haberler var okumadan oy kullanmayın’ diyenler sabah da WhatsApp gruplarından havuz medyası Yeni Asır’ın gönüllü haberciliğini yaptılar” diye konuştu. İvgen yaşananın, mücadeleci bir sendika şubesini tasfiye etmek isteyen AKP iktidarının güçleri, havuz medyası ve sendika seçimlerini ‘namus’ tartışmaları ile kazanmak isteyen bir grubun işbirliği olduğunu söyledi.

‘İŞYERİNDEYİZ, SENDİKADAYIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Zarıçlar’a yönelik yapılan karalama kampanyasını tüm kadın işçilere yapılmış olarak saydıklarını söyleyen İvgen, “Biz kadın işçiler kimsenin namusu değiliz, yedek işçiler değiliz. İşten ilk çıkarılanlar, savaşta ilk vurulanlar, sendika seçiminde seçim malzemeleri olmak istemiyoruz. Önümüze çıkarılan engelleri, barikatları, kurulan kumpasları dağıtacak dayanışmaya ve kararlılığa sahibiz. Kadın düşmanlarına geçit vermeyeceğiz. İşyerindeyiz, sendikadayız, mücadeledeyiz, vazgeçmeyeceğiz. Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

‘SENDİKAL MÜCADELEDEKİ EMEĞİMİ LEKELEYEMEZSİNİZ’

Açıklamada söz alan Şube Mali Sekreteri Zeynep Zarıçlar ise, “İşte buradayım, dimdik ayaktayım tam da karşınızdayım. Benim, çocuğumun ve ailemin hayatını, kadınlık gururumu, onurumu, sendikal mücadeledeki emeğimi kirli ellerinizle lekeleyemezsiniz. Buna gücünüz yetmez” dedi.

“Beni delege seçimlerini kazanmak için kurban seçtiniz. Hayatımı, onurumu hiçe saydınız yetmedi gazetelere bastırdınız. Mavi listeye oy veren ya da delege olan arkadaşlarıma sözüm yok, onların da sonradan gerçeği anladığını biliyorum. Ama liste başı haramiler bu yaptıklarınız yanınıza kalmayacak” diyen Zarıçlar, hem Yeni Asır hem de haberi yaptıranlarla yargı önünde hesaplaşacağını söyledi.

‘MÜCADELE İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kadınlar sendika önünde yapılan açıklama sonrası Yeni Asır önüne siyah çelenk bıraktı. Burada söz alan Şube Başkanı Arif Yıldız, işçilerin hakları için hiç haber yazmayan Yeni Asır’a seslenerek şunları söyledi: “Yazdığınız haberle kadın arkadaşlarımızı mücadelenin dışına ittiğinizi düşünmeyin, tam tersi bizler sokaklarda, mücadele içinde olmaya devam edeceğiz. Sizleri çok iyi tanıyoruz havuz medyası. Bu ülke halkının önüne saldık geldiğinde saraydakini de sizleri de tarihin çöplüğüne gömecek.”

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
‘Zamane Namusnamesi’

“Zamanı tüm bedenimle bir başka türlü ölçtüm. İnsanın neler yapabileceğini, hem de her şeyi yapabile...

MKS işçileri sendika hakları için greve çıkıyor

MKS Transformatör’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye olan işçiler, sendika ve toplu sözleşme ha...

Özel sektör öğretmeni İrem: Sendikamızla güçlüyüz

Özel bir eğitim kurumunda öğretmen olan İrem sendikalı oldu, hakkını aradı, “ahlak ve iyi niyete ayk...