Genç kadını şortlu olduğu bahanesiyle şiddete maruz bırakan fail serbest bırakıldı
Antalya’da genç bir kadına şortlu olduğu bahanesiyle saldıran fail adli kontrolle serbest bırakıldı.

Antalya’da şortla çöp dökmeye giden 18 yaşındaki Elif Ülkü Eroğlu’na hakaret edip “Niye böyle giyiniyorsun?” diyerek darbeden M.T. (20) adli kontrolle serbest bırakıldı. Olayın peşini bırakmayacağını söyleyen Eroğlu, “Ceza almasını istiyorum. Bu böyle bitmeyecek” dedi.

DHA’daki habere göre kadına yönelik şiddet, 11 Mayıs günü saat 04.00 sıralarında Kepez’de meydana geldi. Üniversite Öğrencisi Elif Ülkü Eroğlu, çöp atmaya çıktığı sırada komşusu M.T. ile karşılaştı. Fail, genç kadına önce sözlü saldırıda bulundu, sonra fiziksel olarak saldırdı. M.T.’nin işkence ederek darbettiği Eroğlu, yakınları tarafından kurtarıldı. Eroğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alınan M.T., ifadesinde Eroğlu’na saldırmadığını iddia etti. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.T., uzaklaştırma kararı verilerek adli kontrolle serbest bırakıldı.

ARKADAŞININ EVİNDE KALIYOR

Şu an bir arkadaşının evinde kaldığını söyleyen Elif Ülkü Eroğlu, hâlâ olayın şokunu atlatamadığını ve evine gidemediğini aktardı. Olay anını anlatan Eroğlu, “Ailemle birlikte sahur yaptık. Sabaha karşı 04.00 sıralarıydı. Sahur sonrası üzerimde şortumla çöp dökmeye çıktım. Evimin 30-40 metre ötesinde konteynere gittim. Dönüşte, aynı binada oturduğum M.T. önce dik dik baktı. ‘Neden bakıyorsun?’ deyince ‘O.. musun, niye böyle giyiniyorsun. Bizim mahallede böyle şeyler olmaz’ dedi. ‘Sana mı soracağım, istediğimi giyerim’ deyince de üzerime saldırdı. Polis merkezine gidip şikayetçi olduk. ‘Darp’ ve ‘hakaret’ suçundan ifadesi alındı. Daha sonra duyduğum kadarıyla adli kontrolle serbest bırakılmış” diye konuştu. Olayın peşini bırakmayacağını ifade eden Elif Ülkü Eroğlu, “Ceza almasını istiyorum. Bu böyle bitmeyecek” dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Artan muhafazakarlaşma şiddet faillerini cesaretle...

Sosyolog Dr. Banu Kavaklı: “Kadına yönelik saldırı ve şiddeti yükselen ırkçılık, ayrımcılık, yabancı...

Maçka’da özel güvenlik tacizi: Bu kıyafetle dolaşa...

Maçka Parkında özel güvenlikçiler bir kadını “Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermem” diyerek tac...

Kadınlar ‘Kıyafetime karışma’ diyor

Kadınlar her yerde kıyafetleri gerekçe gösterilerek şiddete uğruyor. Buna karşı “kıyafetime karışma”...