Gazete Şûjin kapatıldı: KHK’lar kadınların sesini kısamayacak!
Kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü şiddeti ve ayrımcılığı gündeme taşıyan, kadın yayıncılığı yapan Gazete Şûjin 693 sayılı KHK ile kapatıldı!

“Medyanın diline, çuvaldız niyetine” şiarıyla yayın hayatına başlayan Gazete Şûjin, sabaha karşı yayımlanan 25 Ağustos 2017 tarihli 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatıldı.
Gazete Şûjin KHK il kapatılmasına şu açıklamayı yaptı:
“Devletinden medyasına kadar kadınlara çizilen ‘makbul kadınlık’ sınırlarını tanımayan gazetemiz, kadın odaklı haberciliğinde “özel olan politiktir” şiarıyla öz savunmaya geçerek, kadın bedenine ve yaşamına saldıran ataerkiyi ve erkek basını ifşa etmeye devam etti.”
Yayın hayatına başladıkları 9 aylık süreçte 2 kez engellenen ve kapatılmadan önceki gün siber saldırıya uğrayan Şûjin yaptıkları yayıncılıkla şiddete, tacize, tecavüze uğrayan, ezilen, ayrımcılığa maruz kalan kadınların her daim sesi olmaya çalışıyordu.
Şûjin yaptıkları açıklamanın devamında susmayacaklarını ve kadın yayıncılığına devam edeceklerini belirtti: “İnanç ve inatla, bizden önceki kadınların ‘Erkekler ne hüküm verir demeden yazmaya devam edeceğiz’ sözünü yineliyoruz. Özgür basın susmayacak, kadın haberciliği susmayacak.”
Gazete Şûjin’in yanı sıra Dihaber ajansı ve Rojeva Medya Gazetesi için de kapatılma kararı alındı.

OHAL ile hayatımıza giren KHK’ler kadın yayıncılığını ilk kez hedef almıyor. Yayın hayatına 8 Mart 2012 tarihinde başlayan ve dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JINHA da 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmıştı.

Gazete Şûjin, kapatılma kararına ilişkin İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde saat 13.00’da basın açıklaması yapacak.
İlgili haberler
Namlunun ucundaki kadın gazeteciler

Uzakta değil yanı başımızda!

Kadınlardan bir dayanışma ağı daha: Mezopotamya Ka...

Kadın gazetecilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ku...

Batman’daki çocuk istismarı nasıl ortaya çıktı?

Uzun zamandır yaşanıyor olmasına rağmen görmezden gelinen Batman’daki fuhuş ve çocuk istismarı olayl...