Foça’da mahalleli kadınlar baz istasyonuna tepki gösterdi: Sağlıklı yaşam istiyoruz
İzmir Foça’da, kadınlar mahallerinde kurulmak istenen ikinci baz istasyonuna ‘Sağlıklı yaşam istiyoruz’ diyerek tepki gösterdi.

İzmir Foça’da Fevzipaşa Mahallesi’ne kurulmak istenen baz istasyonuna mahalleli tepki gösterdi. Aynı sokakta başka bir baz istasyonunun daha olduğunu söyleyen vatandaşlar, baz istasyonu kurulmak istenen binanın önünde toplanarak, alkışlar eşliğinde “Baz istasyonu istemiyoruz” sloganı attı.

‘OKUL YAKININA BAZ İSTASYONU KURULAMAZ’
Necla Midilli Merkez İlköğretim Okulunun arka sokağına kurulmak istenen baz istasyonunun hem öğretmeleri hem de öğrencileri tehdit edeceğini söyleyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığının okul yakınına baz istasyonu kurulamayacağı açıklamalarını hatırlattı. Baz istasyonu istemeyen mahalleli kadınlar, topladıkları imzaları 4 Nisan’da Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesine teslim etmişti. Ayrıca Foça Belediyesinin “eksik evrak” gerekçesi ile yapımını iki kez durdurduğu baz istasyonunun yeniden kurulmak istenmesine karşı vatandaşlar, hukuksal işlem başlatacaklarını da söyledi.

‘BÜYÜKŞEHİR BU HATADAN DÖN’

Baz istasyonuna sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyleyen Ayten Aktaş, “11 yıldır burada yaşıyorum. İnsan sağlığını hiçe sayan baz istasyonuna karşıyız, istemiyoruz. Baz istasyonuna izin veren İzmir Büyükşehir Belediyesinin sesimizi duymasını, bu hatalı karardan dönmesini istiyoruz” dedi.

‘ACI GÜNLER YAŞAMAK İSTEMİYORUZ’

Baz istasyonunun kurulmasına karşı olduğunu söyleyen Ayşe Beytorun ise, “Her şeyden önce sağlığımız bakımından çok önemli. Çoluğumuz, çocuğumuz, torunlarımızla burada yaşıyoruz. Baz istasyonuyla aynı sokakta ölümle burun buruna olup acı günler yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.
Doğma büyüme Foçalı olduğunu söyleyen Selda Tumrul da “Torunum için, kendim için, burada yaşayan insanlar için baz istasyonu istemiyorum” dedi.


Fotoğraflar: Ramis Sağlam/Evrensel

İlgili haberler
İkizköy Akbelen'deki kadınların çevre mücadelesi

Evrensel ve Ekmek ve Gül ortak yayınında bu hafta İkizköy Akbelen'deki kadınların mücadelesini İkizk...

Yaşamlarımızı çevreleyen şiddet tablosu değişir mi...

Sokaklar, evler, işyerleri, parklar, evimizin bulunduğu mahalleler hiçbir yer güvenli değil. Başımız...

Çevre mücadelesi biz varsak var

2011 yılında faaliyete geçen İzmir’e 20 kilometre uzaklıktaki TÜPRAG’a bağlı Efemçukuru altın madeni...