Fevzi Çakmak Mahallesi muhtar adayı Akcakoca: 'Birlik olursak başarabiliriz'
İzmir Balçova'da bulunan Fevzi Çakmak Mahallesi muhtar adayı Melahat Akcakoca, mahalle için sıkı bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu söylüyor.

Melahat Akcakoca İzmir Balçova'da bulunan Fevzi Çakmak Mahallesi'nin muhtar adayı. Akcakoca, sağlık sektöründen emekli bir kadın ve 33 yıldır Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşıyor. Mahallenin tüm sorunlarını ve sıkıntılarını bildiğini ifade eden Akcakoca, mahalle için sıkı bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu söylüyor. 

'BIRAKIN KADINLAR VAR OLSUN'

Akcakoca'ya neden muhtar adayı olduğunu sorduğumuzda komşularının ve dostlarının teşvik etmesiyle mahalleyi geliştirmek ve özellikle sosyal, kültürel ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak için aday olmaya karar verdiğini anlatıyor. Çeşitli ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını belirten Akcakoca, "Faydalı olmayı, geliştirmeyi, hele ki ülkem için çalışmayı çok seviyorum" diyor.

Kadının toplumdaki ve siyasetteki yerine değinen Akcakoca, Türkiye'de seçme ve seçilme hakkının çeşitli Avrupa ülkelerine göre daha erken bir zamanda elde edildiğini ancak günümüzde kadınların siyasette de toplumda da var olma çabasıyla boğuştuğunu vurguluyor. Mecliste, siyasi partilerde ve yerel yönetimlerde yer alan kadınların sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Akcakoca, "Bırakın kadınlar var olsun ve dünyayı güzelleştirsin" diyor.

Mahallede kadınların ihtiyaçlarını ve kadınların aktif olması için çalışma yürüteceğine vurgu yapan Akcakoca, kadınların birlik oldukları sürece istedikleri her şeyi yapabileceklerini ifade ediyor. Akcakoca, kadınların yerel yönetimlerde yer almasının ekonomik, sosyal anlamda var olmasını sağlamaya ve kadınların kendilerini her alanda geliştirmesine yönelik çalışmaları hedeflediğini söylüyor.

Fotoğraf: Melahat Akcakoca seçim afişi

İlgili haberler
Yerel seçimler, 8 Mart, kadın mücadelesi...

Yerel seçimlere giderken 8 Mart nerede duruyor? EMEP Milletvekili Sevda Karaca ile konuşuyoruz

Hakkari'nin Derecik ilçesi ilk kadın muhtar adayın...

Hakkari'nin Derecik ilçesinde ilk defa bir kadın muhtar adayı oldu. Aday olan Şehla Kaya, 'Mahalle ü...

Akçakonak’ın ilk kadın muhtar adayı Elif Akçanerik...

‘Akçakonak benim doğduğum, büyüdüğüm köy. Köyümü çok seviyorum. Köyümdeki birçok eksiğin giderilmesi...