Fatma Altınmakas davasına erteleme
Fatma Altınmakas'ı katleden Kazım Altınmakas'ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı (Qêranlî) köyünde eşinin kardeşi S. Altınmakas tarafından tecavüze uğrayan ve şikayetçi olduktan sonra eşi Kazım Altınmakas tarafından katledilen Fatma Altınmakas'ın öldürülmesiyle ilgili açılan davanın 5'inci duruşması görüldü.

Patnos Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Fatma Altınmakas’ın aile avukatı Mir Bedirhan Ayaz hazır bulundu. Sanık Kazım Altınmakas duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Avukatların talebiyle tanık olarak dinlenecek olan devlet koruması altındaki Fatma Altınmakas’ın 6 yaşındaki kızı S. Altınmakas’ın, duruşmada bir temsilcinin olmaması nedeniyle ifadesi alınmadı. Mahkeme bir sonraki celsede Fatma Altınmakas’ın kızı S.Altınmakas’a temsilci atanması, eksik evrakların giderilmesine ve sanık Kazım Altınmakas hakkında tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 23 Aralık’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı (Qêranlî) köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, eşinin kardeşi S. Altınmakas'ın sistematik tecavüzüne uğrayarak, tehdit edildiği gerekçesiyle 12 Temmuz 2020'de Konakkuran Jandarma Karakolu'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası S. Altınmakas gözaltına alındı ancak tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından “dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgahının oluşu, delilleri karatma ihtimalinin olmaması” gerekçeleriyle serbest bırakıldı.

Ayrıca Fatma Altınmakas’ın, jandarma karakoluna yaptığı şikayet başvurusunda, Türkçe bilmediği ve ifade işlemlerinde Kürtçe tercüman bulundurulmadığı için uğradığı şiddeti anlatamadığı ortaya çıktı. S. Altınmakas'ın serbest bırakıldığı gün Fatma Altınmakas, eşi Kazım Altınmakas tarafından katledildi. Kazım Altınmakas, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Fatma Altınmakas’a tecavüz eden S. Altınmakas'ın tutuklanması için Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuru ise “adli kontrol tedbirleri ölçülü” denilerek reddedildi.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Aile içinde tecavüze uğrayıp katledilen Fatma Altı...

Zanlı Sinan Altınmakas’ın ‘yeterli delil olmadığı ve delilleri karartma imkanı bulunmadığı’ gerekçes...

Öldürülen Fatma Altınmakas’ın kardeşi: Ablam toplu...

Ağrı’da eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayan ve şikayetçi olduktan sonra eşi tarafından katled...

Fatma Altınmakas’a tecavüz eden erkeğe verilen adl...

Fatma Altınmakas’ın katledilmesine neden olan Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için yapılan başvuru...