Farplas’ta kapı önü direnişi 2. gününde
Kapı önünde sürdürülen Farplas direnişi 2. gününde de kararlılıkla devam ediyor. Mitsuba ve Baldur işçileri Farplas işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Farplas’ta işten atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için direnen işçilerin direnişi yağmura ve soğuğa rağmen 2. gününde.

Fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçilerin çadır kurmasına izin verilmedi. İşçiler elleriyle tuttuğu şeffaf brandayla yağmurdan korunmaya çalıştı. Halaylar çeken işçiler, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

ZÜLEYHA GÜLÜM: ORTADA BİR SUÇ VARSA BU SUÇU İŞLEYENLER İŞVERENLER

Öte yandan Farplas önüne ziyaretler de sürüyor. Mitsuba ve Baldur işçileri Farplas işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Fabrika önünde işçilerle buluşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de işçilerin emekçilerin ağır çalışma koşullarına, işverenlerin düşük zam dayatmalarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında direnişe geçtiğini söyleyerek, “Farplas emekçileri de hakları yok sayılmaya çalışıldığı için direnişteler. İktidar da işverenlerden, sermayeden yana tutum almaya devam ediyor. Ortada bir suç varsa bu suçu işleyenler işverenler. Sendikayı yok sayanlar, yasaları hiçe sayanlar, sendikalı olduğu için işçileri atanlar… Hakkını arayanı neden gözaltına alıyorsunuz” dedi.


FARPLAS İŞÇİSİ ANKARA’DAN HAYKIRDI

Ayrıca Farplas işçisi Zahide Söğüt, CHP Kadın Kollarının düzenlediği Kadın İstihdam Buluşmasında konuştu. “Biz hakkımızı istiyoruz” diyen Söğüt, “Hakkımızı aradığımız için işverenin zulmüne uğradık. Tek yumruk olarak çok daha güçlü olduğumuzu fark ettik. Biz ezilmek istemiyoruz, sesimizi duyurmak istiyoruz. Ben içeride baskıya uğramaya devam eden arkadaşlarım için de buradayım. Biz hep beraber çok güçlüyüz” dedi.

Fotoğraflar: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

İlgili haberler
Eski Farplas işçisi: Sakın bu mücadeleyi bırakmayı...

Eski bir Farplas işçisi, sendikal hakları için mücadele veren Farplas işçilerine mesaj yolladı: Sakı...

Farplas işçisi direnişi fabrika önüne taşıdı

Atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için mücadelelerini sürdüren Farplas işçileri, dir...

Alpin Çorap işçileri üretimi durdurdu, 2500 lira z...

Düşük zammı kabul etmeyen Alpin Çorap işçileri iş durdurdu. 3 vardiyada da üretimin durması sonuç ge...