‘Evlen, borçlan, sermaye için devamlılığı sağla projesi’
Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, Aile ve Gençlik Fonu Projesinin “Çocukların karnını doyurmak yerine, yeni aç çocukları doğurtmayı teşvik ediyorsunuz?” dedi.

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, Aile ve Gençlik Fonu Projesinin “Evlen, borçlu yaşa, sermaye için devamlılığı sağla” anlamına geldiğini belirterek, “Çocukların karnını doyurmak yerine, yeni aç çocukları doğurtmayı teşvik ediyorsunuz” dedi.

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Aile ve Gençlik Fonu projesine tepki gösterdi. Türkiye’de çocukların aç, gençlerin ise gelecek kaygısıyla canlarına kıydığını belirten Karaca, “Piyasalaşan eğitim sisteminde çocuklara ucuz iş gücü olmak dışında bir seçenek yok. Kız çocukları eğitimden koparılıyor, eve ve geleceksizliğe hapsediliyor. Ülke yangın yeri, AKP düğün dernek peşinde!  Gençlerin ‘yaşamak istiyoruz’ çığlığına kulak tıkayıp, gençler yaşasın, okusun diye değil evlensin diye uğraşıyorlar” diye konuştu.

Aile ve Gençlik Fonunu “Evlen, borçlu yaşa, sermaye için devamlılığı sağla projesi” olarak nitelendiren Karaca, konuşmasına şöyle devam etti: “ ‘Kutsal Aile” dediğiniz, sizin ellerinizde yoksulluk ve şiddet cenderesidir. Kaynakların gençlerin, kadınların ve çocukların hayati ihtiyaçları için kullanılması gerekiyor, sizin sermayeye köle üretim projelerinize değil.  Madem kaynağınız var, neden kız çocuklarının okullaşmasını arttırmak, çocukların karnını doyurmak yerine, yeni aç çocukları doğurtmayı teşvik ediyorsunuz? Gençlerin geleceğini istiyoruz. Gençlerin hakkını talep ediyoruz. Bu yasaya hayır diyoruz!”

İlgili haberler
Aile ve Gençlik Bankası'nın evlilik kredisi vaadi:...

AKP’nin seçim sürecinden beri dilinden düşürmediği Aile ve Gençlik Bankası ve bunun aracılığıyla ver...

‘Borç bağları değil, gerçek çözümler istiyoruz’

'Onlar için önemli olan sistemin devamlılığını sağlayacak piyasaya 'genç işçiler' sürmek. Okumayan,...

Evlilik kredisi bizi devlete borçlandırmaktan başk...

'Ben 30 yaşıma kadar bir dikiş tutturmaya çalışarak uğraştım, durdum. Şimdi birini hayatıma alayım d...