Eski eşi ve kardeşini öldüren Sağlam’a iki kez müebbet hapis
İzmir Çiğli’de açık cezaevinden izinli çıkarak boşandığı eşi Habibe Çevik'i ve kardeşi Fatma Akta'yı öldüren Göksel Sağlam'a tahrik indirimi uygulanmadan iki kez müebbet hapis cezası verildi.

İzmir Menemen Açık Cezaevinden geçtiğimiz Haziran ayında izinli çıkan Göksel Sağlam’ın, boşandığı eşi Habibe Çevik ve kardeşi Fatma Akta’yı öldürmesine ilişkin görülen davanın karar duruşması Karşıyaka Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Koronavirüs salgını kapsamında alınana önlemlerden kaynaklı duruşma kapalı yapıldı. Avukatlar salonda hazır bulurken, tutuklu sanık Göksel Sağlam ise İzmir Kapalı İnfaz Kurulundan SEGBİS aracılığı ile bağlandı.

MAHKEME HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULAMADI
Bir önceki duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasında katil Göksel Sağlam için iki kez kasten insan öldürmekten teşdiden müebbet, bir kez silahlı tehdit, bir kez ruhsatsız silah bulundurmadan tahrik indirimi olmaksızın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etmişti. Son savunmasını yapan sanık Sağlam, daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, pişman olduğunu iddia etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, haksız tahrik indirimi uygulanmaksızın Habibe Çevik ve Fatma Akta’yı öldürmekten ayrı ayrı müebbet, Hatice Çevik’e yönelik silahlı tehditten 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İlgili haberler
‘Annem Fatma ve teyzem Habibe için adalet istiyoru...

Cezaevinden ‘izinli’ çıkarak iki kadını öldürdü Göksel Sağlam. Teyzesi ve annesi öldürülen Figen Akt...

Habibe Çevik ve Fatma Akta davası || Sanıktan ‘ind...

Cezaevinden izinli çıkarak eski eşi Habibe Çevik ve kardeşi Akta’yı öldüren Göksel Sağlam’ın ifadesi...

Habibe Çevik ve Fatma Akta davası| Savcı sanık içi...

İzmir Çiğli’de açık cezaevinden izinli çıkarak boşandığı eşi Habibe Çevik’i ve kardeşi Fatma Akta’yı...