Eski eş çekiçle öldürdü, ‘Pişmanım’ dedi
Dikili’de eski eşi tarafından öldürülen Işık İkizoğlu cinayeti davasında sanık İkizoğlu ve ablasının ahlaksız alışkanlıklarının ve davranışlarının olduğunu iddia etti; pişman olduğunu söyledi.

İzmir’in Dikili ilçesinde geçtiğimiz mayıs ayında boşandığı eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu davasının ilk duruşması Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşma ilk olarak tutuklu sanık Küçük’ün ifadesinin alınmasıyla başladı. Küçük, İkizoğlu’nun yaşam tarzından rahatsızlık duyduğu iddiası ile tartıştıklarını aktardı. İkizoğlu ve ablasının ahlaksız alışkanlıklarının ve davranışlarının olduğunu ileri sürdüğü savunmasında sanık Küçük, kızını korumak için uğraştığını iddia etti. Savunmasında ağlayarak “Pişmanım çok uyarmıştım. Şoktaydım hatırlamıyorum” şeklinde ifadelerde bulunan Küçük, mahkemenin, “Bu zamana kadar neden susma hakkını kullandın” sorusuna ise yine “Şoktaydım” cevabını verdi.

Olay günü önce dışarıda konuştuklarını sonra eve geçerek tartışmaya başladıklarını iddia eden Küçük kendisinin arbede sırasında düştüğünü ve yerden çekici bulduğunu söyleyerek, gerisini hatırlamadığını ifade etti. Çekicin yerde nasıl bulunduğu sorusuna ise Küçük, “Evde zaten araç gereç bulunurdu” yanıtını verdi.
Müşteki avukatlarının “Madem kötü yaşam tarzı olan bir kadındı neden çocuğun vekaleti almak için bir çaban olmadı” sorusuna ise Küçük, İkizoğlu ile konuşup anlaşmayı tercih ettiğini iddia etti. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 18 Ocak 2018 tarihine erteledi.

DİKİLİ KADIN PLATFORMU DAVA ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPTI
Dikili Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Dikili Kadın Platformu Işık İkizoğlu davası öncesi basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Bilge Demir “Uzaklaştırma cezası alan eşleri ve yakınları tarafından katledilen kadınlarımız devlet tarafından korunması gerekirken ceza almış bir kişi nasıl bu kadar rahatça dolaşıp 10 yaşındaki kızını annesiz bırakacak katliamı gerçekleştirir” dedi. Kadınların katledilmesine seyirci kalmayalım diyen Demir, şöyle devam etti: “Her güne en az iki kadın katli düşüyorken, kadın ve kız çocuklarının tacize ve tecavüze uğrama oranları kat be kat artıyorken, kadınları dinlemek koruyucu önleyici yasalar çıkarmak yerine ısrarla ve inatla tecavüzde rıza aranmasını, haksız tahrik indirimi uygulanmasını, müftülere nikah yetkisi verilmesine ısrarla ve inatla hayır diyoruz.”
İlgili haberler
Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Şiddetle mücadele dayanağını nereden alacak?

Kadınlar her yerde yalnızlık, güvensizlik duygusu yaşıyor. Bu duyguyu kartopu gibi büyüten bir süreç...

Bu 25 Kasım neden önemli?

Van Kadın Derneği (VAKAD) kurucularından Zozan Özgökçe, 25 Kasım dolayısıyla KHK ile kapatılan kadın...