Eşinden şiddet gören yürüme engelli Buse A.: Yetkililerden yardım istiyorum
Eşi Şahan Furkan A.’dan şiddet gören yürüme engelli Buse A., ‘7 aylık kızımı 12’nci kattan aşağı sarkıttı. Bizden uzak dursun. Yetkililerden yardım istiyorum’ dedi.

Mersin’de yaşayan ve yürüme engeli bulunan Buse A. (22), 1 buçuk yıllık eşi Şahan Furkan A.’nın (25) kendisine şiddet uyguladıktan sonra 7 aylık çocuklarını 12’nci kattaki evlerinin balkonundan sarkıttığını söyledi. Eşinden şikayetçi olup uzaklaştırma kararı aldıran ve boşanma davası açan kadın “7 aylık kızımı 12’nci kattan aşağı sarkıttı. Bizden uzak dursun. Yetkililerden yardım istiyorum” dedi. 

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre 5 yıl önce geçirdiği kaza sonrası yürüme engeli oluşan ve yüzde 90 engelli raporu bulunan Buse A., 1 buçuk yıllık eşi Şahan Furkan A.’nın sistematik şiddetine maruz kaldı. Şahan Furkan A.’nın uyuşturucu kullandığını belirten kadın, dün akşam da darbedildiğini anlattı. Şahan Furkan A.’nın 7 aylık bebeğinin balkondan sarkıttığını söyleyen Buse A., polise gidip eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı ve bugün boşanma davası açtı.

Bebeği ile birlikte annesinin evine yerleşen Buse A., “Hamileyken de şiddet gördüm. Bir hafta yattım. Düşük yapma riskim oluştu. Evliliğim boyunca sürekli fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldım. Son olarak dün gece beni darbetti. Beşiğe de tekme attı. Gözümün önünde 7 aylık kızımı 12’nci kattan aşağı sarkıttı. Olanları kimseye söyleme diye tehdit etti. Annem ve polisler çığlıklarıma koşup geldi. Karakola gittik. Suç duyurusunda bulundum. Korkudan o eve gidemiyorum” dedi.

‘BEBEĞİMİ KAÇIRMAKLA TEHDİT EDİYOR’

Buse A., “Bugüne kadar hep çocuğum için sustum ama son olaydan sonra dayanacak gücüm kalmadı. Çok korkuyorum bana ve bebeğime bir şey yapacak diye. Bebeğimi kaçırmakla tehdit ediyor. Bizden uzak dursun, istemiyorum onu. Yetkililerden yardım istiyorum. Lütfen sesimi duysunlar” dedi.


İlgili haberler
Trans kadın Hande Buse Şeker'in davasında savcı mü...

Trans kadın Hande Buse Şeker'in cinayet davasında savcı mütalaasında sanığın kasten öldürme, nitelik...

Ankara Kadın Platformu: Direnmezsek asla nefes ala...

Gözaltılara dair açıklama yapan Ankara Kadın Platformu: Korku ve sindirme politikalarınıza karşı hep...

Müzeyyen Boylu’yu öldüren sanığa indirimsiz ağırla...

Boşanma aşamasında olduğu Avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’ya, ‘eşe karşı kasten öldürme’...