EŞİK İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'a çağrı yaptı
Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Danıştay'daki İstanbul Sözleşmesi davasının duruşmaları için 28 Kasım'da Danıştay önünde buluşacağını ifade etti.

20 Mart gecesi, Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına dair duruşmalar devam ediyor. Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), 28 Kasım günü görülecek duruşma için "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz." diyerek saat 09.00'da Danıştay önünde olacağını ilan etti. 

EŞİK, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için yaptığı açıklamada da İstanbul Sözleşmesi'ni gündem ederek, "Bir gecede Anayasa’nın onlarca maddesi ihlal edilerek Sözleşme’ den çıkılmasına karşı yürüttüğümüz mücadele, salt şiddetsiz hayat hakkımız ve kadın erkek eşitliğini savunmak değil, aynı zamanda Anayasa’ya ve ülkenin hukuk güvenliğine de sahip çıkma mücadelesidir. Bugün karşı karşıya kaldığımız, Anayasal düzeni askıya alma ve istisnasız her vatandaşın hukuk güvenliğini tehlikeye atma girişimine sessiz kalmayacağız. Anayasal düzene, hukuk devletine, demokrasiye ve laikliğe sahip çıkmaya devam edeceğiz” demişti.

ERDOĞAN 25 KASIMDA DA SÖZLEŞMEYİ SAVUNANLARI HEDEF GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Kasım'da katıldığı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin kadına yönelik şiddeti etkilemediğini belirterek, sözleşmeyi savunan kadınlara ve LGBTİlere "marjinal gruplar ve sapkın akımlar" diyerek hedef göstermişti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EŞİK: İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir maddesinden...

312 kadın ve LGBTİ+ örgütünün bir araya geldiği Eşitlik İçin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’ne...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 Kasım genelgesi yayımladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Gen...

Bakanlık 25 Kasım genelgesine dair ‘kamuoyu yanılt...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 25 Kasım genelgesine yönelik tart...