Esenyurt’ta kadınlar 1 Mayıs öncesi kahvaltıda buluştu
Esenyurt’ta Emek Partisi’nin çağrısıyla işçi kadınlar bir araya gelerek 1 Mayıs öncesi kahvaltıda buluştu.

Esenyurt’ta Emek Partisi çağrısıyla işçi kadınlar, 1 Mayıs öncesi örgütlenme çalışmaları için kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda, geride bıraktığımız yerel seçimler,emekçileri derinden etkileyen kriz ve 1 Mayıs kadınların gündemindeydi.

Kadınlar; 1 Mayıs’a hangi taleplerle katılacağını, evde, okulda işyerlerindeki kadınlarla taleplerini nasıl ortaklaştıracağını konuştu.

Emek Partisi Esenyurt ilçe yöneticisi Gülsen Sayhan, “17 yıldır süren AKP iktidarının en mağdurları kadın işçilerdir. Hem sokakta hem işyerinde maruz kaldığımız; dışlanmalar, sözlü ve fiziksel tacizler, korkular, kadın cinayetlerinin artması hayatın her alanında yaşadığımız gerçeklerdir. Bu seçim sonuçları gösteriyor ki kadınlar birlik olup sandıkta iradelerini gösterdi, tek adam rejimine ‘hayır’ dediler. Kadınlar Esenyurt'ta 1 Mayıs'a katılımı daha da büyütmek için, 1 Mayıs'ı daha kitlesel yapmak için mücadele etmeli” dedi.

Kahvaltı katılımcısı kadınlar, yerel seçim sonrası “değiştirebileceklerinin” gücünü daha da fark ettiklerini ve umutlandıklarını ifade ederek kadınların bir araya gelmesine vesile olan etkinliklerin kendilerine iyi geldiğini 1 Mayıs’ta da bu birlikteliği sağlayacaklarını ifade etti.

İlgili haberler
Kahvaltıda buluşan Bursalı kadınlar, bildiri dağıt...

Bursa Kadın Platformu 8 Mart’a giderken bir kahvaltı düzenledi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla da ka...

Pendik kahvaltısında konuşan Barbaros: Gücümüz bir...

Pendik Ekmek ve Gül Grubunun gerçekleştirdiği 8 Mart kahvaltısına işçi, emekçi 150’yi aşkın kadın ka...

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği dayanışma kah...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, kadınlarla dayanışma kahvaltısında buluşuyor.