Esenyalı'da kadınlar imza topluyor: 'Okullarda ücretsiz yemek olursa hiçbir çocuk aç kalmaz'
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar '1 Öğün Ücretsiz Yemek Haktır' kampanyası için pazarda kurdukları stantta hem hazırladıkları bildirileri dağıttılar hem imza topladılar.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin her okula bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek sağlanması talebiyle açtığı standa kadınların ilgisi yoğundu. Özellikle kalabalık ailelere sahip, üç veya daha fazla çocuğu okula giden kadınlar imza kampanyasına daha çok ilgi gösterdi. Aralarında umutsuz olan, "Ama yapmazlar ki" diye söyleyen kadınların sayısı da az değildi.

Standı ziyaret eden kadınların birçoğu kampanyadan haberdar olduğunu, özellikle Çankaya Belediyesinin okullara ücretsiz sıcak yemek dağıtımı uygulamasını duyduğunu söyledi.

EVDE BİR ŞEY OLMADIĞI İÇİN EKMEK ARASINA KOYDUĞU ZEYTİN ÇOCUĞU BOĞUYORDU

Standa gelen kadınlardan biri, "Üç çocuğum var, bir ekmeği üçe bölüyorum ama yetmiyor” dedi. Başka bir kadın, birinci sınıfa başlayan çocuğunun beslenmesine ekmeğin arasına zeytin koyduğunu, yemek sırasında çocuğun boğazına zeytin çekirdeği kaçtığını ve öğretmenin müdahalesi ile çocuğun boğulmaktan kurtulduğunu anlattı: "Evde sağlık bir şey yok. Normalde öğretmenler çekirdekli ve kabuklu şeyler beslenmede istemiyorlar. Ama o sabah evde beslenmeye koyabileceğim bir şey yoktu. Üstelik alışveriş yapacak para da olmadığı için çocuğun beslenmesine zeytin koydum ama o da çocuğuma zarar verdi. O yüzden bu kampanyayı destekliyorum. Okullarda ücretsiz yemek olursa hiçbir çocuk aç kalmaz, bu talebin gerçekleşmesini istiyorum" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun...

Yaz boyunca kapı kapı gezip, pazar yerlerinde, parklarda, bahçelerde kampanyamızı duyuracağız. Umuyo...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Okulda bir...

‘Mahallelerde, okul önlerinde, işyerlerinde bulunduğumuz her yerde bu hakkın bir an önce tanınması v...

Eskişehir’de velilerle konuştuk: Ya ihtiyaçları kı...

Eskişehir’de velilere sorduk: Okul masraflarını karşılayabiliyor musunuz? Velilerin cevapları…