Esenyalı’da 25 Kasım'a doğru adım adım
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, halk pazarında kadınlara seslenerek ‘Bu 25 Kasım’da krizin, yoksulluğun, şiddetin karşısında haklarımız ve hayatlarımız için birlikte mücadele edelim’ dedi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar halk pazarında kadınlara seslendi. Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’ne çağrı yapan bildiri dağıtarak kadına yönelik şiddete, cinayete, tacize, tecavüze ve ayrımcılığı ‘son’ dedi.  

Kadınların evde, sokakta, işyerlerinde daha da artan erkek şiddetine eşitsizliğe ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyleyen Dernek üyesi kadınlar, “Kadına yönelik şiddet her gün daha da vahşileşerek artmaya devam ediyor. 2019 yılında 474, pandemi döneminde de 220 kadın koruma kararı olmasına rağmen ayrılmak istediği eşi, sevgilisi, abisi ya da tanımadığı erkekler tarafından katledildi” dedi. Kadınlar şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına esnek, kuralsız, sigortasız, sendikasız, çalıştırılmaya karşı daha çok yan yana gelme çağrısında bulundu.


İlgili haberler
25 Kasım’a doğru Almanya: Verilen söz çok atılan a...

Almanya’da korona krizinin yol açtığı izolasyon döneminde şiddet artarken kadınların hakları için mü...

GÜNÜN HEYECANI: Edremitli kadınlar 25 Kasım için h...

Edremitli Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla heyecanla hazırlıklar...

Bir çağrı, bir başlangıç, bir veda…

Elif’in minik ellerine uzanan mavi eldivenli el, elinde avucunda ne varsa paylaşmaya uzanan eller bi...