Bir çağrı, bir başlangıç, bir veda…
Elif’in minik ellerine uzanan mavi eldivenli el, elinde avucunda ne varsa paylaşmaya uzanan eller bize bir şeyi tekrar tekrar söylüyor aslında...

Merhaba Ekmek ve Gül okurları… 

Uzun zamandır sizlerle Editörden köşesinde buluşmuyorduk.

Hayatın gailesi, hayhuyu, büyüyen zorlukları, pandemisi, eğitimi, iş güç derdi arasında debelenirken, pek çok kenti etkileyen ve İzmir’de büyük yaralar açan depremle sarsıldık. Kaybettiklerimizin acısıyla yanarken, 63 saat enkaz altında kalmaya direnen 3 yaşındaki Elif’in, onu oradan çıkarmak için canla başla çalışan itfaiyecinin parmağına sıkı sıkı sarılmış o minicik eli hepimize direnç ve umut verdi. İzmir’de yaşanan felaketin yaralarını sarmak için hem kent içinden hem de ülkenin her yanından yurttaşların bir yaraya derman olmak, bir açığı kapatmak, bir ihtiyacı gidermek için elinde avucunda ne varsa paylaşmaya çalıştığını görmek, bizi biz yapan en önemli değeri, dayanışmayı bir kez daha hissetmek, endişe ve öfkeyle gerilen tellerimizden gülen notalar dökülmesini sağladı.

Elif’in minik ellerine uzanan mavi eldivenli el, elinde avucunda ne varsa paylaşmaya uzanan eller bize bir şeyi tekrar tekrar söylüyor aslında: Hayatımızı çevreleyen, bir çember içine alan her türlü zorluğun, felaketin üstünden gelmek için birbirimize el uzatmak zorundayız.

Bu hatırlatmayı; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü'nün ön günlerinde yapmamızın bir nedeni var.

Şiddeti artıranlara, önlem almayarak bizi nefessiz bırakanlara, yoksulluğumuzu derinleştirenlere, bizi felaketler ortasında çaresiz bırakanlara, yani hayatımızı enkaza çeviren tüm uygulamaların mimarlarına karşı birbirimize el uzatmaktan başka kurtuluşumuz olmadığını tekrar söylemek…

25 Kasım’a kadar Ekmek ve Gül olarak “Şiddete karşı benim sözüm…” cümlesini tamamlamanızı rica ediyoruz sizden…

Dünyada ve ülkede, ekonomide, siyasette, kültürde, sanatta, medyada, gündelik hayatta, sosyal mecralarda, sokakta ve evde, işte ve okulda olan biten her şey nasıl ki bizim hayatımızı olağanca ağırlığıyla etkiliyorsa, biz de bu 25 Kasım’da her alanda ve her meselede sözümüzü söyleyelim istedik.

İster videoyla ister yazıyla, her nasıl istiyorsanız öyle tamamlayın cümlemizi. Cümlelerimizi birbirine ekleyip dünyanın ve ülkenin nasıl bir yer haline gelmesini istediğimizi hep birlikte söyleyelim…

Bize

Twitterda @ekmekvegul 

Facebookta Ekmek ve Gül

İnstagramda ekmekvegul  hesaplarından,

[email protected] adresine mail atarak ya da 0533 209 01 78 numaralı whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz…

***

Şu sıralar sitemizde okuyucularımızın ilgilerini, beğenilerini, en çok okudukları içerikleri, en az okudukları içerikleri gözden geçiriyoruz. Hedefimiz sitemizde kimi yenilikler yapmak, içeriklerimizi zenginleştirmek, pek çok yerde bulabileceğiniz kimi haberleri çeşitli değerlendirmeler, bilgilendirmelerle farklı hale getirmek, içeriklerimizi ve yazılarımızı daha doyurucu, güncel, fikir veren, paylaşma isteği uyandıran bir niteliğe kavuşturmak. Bunun için desteğinize çok ihtiyacımız var.

Yakın bir zamanda, görüşlerinizi direkt alabileceğimiz çeşitli yöntemlerle sitemizdeki içeriklerimizi değerlendirmeniz için size başvuracağız. Şimdiden sitemizi bu değerlendirme gözüyle bir kez daha incelemenizi çok isteriz.

Güzel bir haber; yeni bir yayına başlıyoruz. Ülkenin ve dünyanın gündemi her gün irili ufaklı onlarca olay, tartışma, çekişme, gelişme ile akıp giderken, bütün bu hay huy üzerine birlikte düşünmeye, fikirlerimizi derleyip toparlamaya çabalayacağımız bir program yapalım istedik. Editörlerimiz Sevda Karaca ve Elif Turgut her hafta Perşembe günü saat 17:00’de tüm sosyal medya mecralarımızda aynı anda yayımlanacak bir haftayı gözden geçirme turu yapacaklar. Umarız beğenirsiniz.

Sitemize taşındığımız bu 3 sene içinde “GÜNÜN” bölümümüzde pek çok içeriğe yer verdik. Kadınların günlük eğlencelerinden, hak mücadelelerine, kadın davalarından, tarihte yer edinmiş kadınlara, dikkat çekici rakamlardan, olaylara kadar kadınlara dair pek çok şey sitemizde günün içeriği oldu. Ancak hiçbir şey aynı kalmıyor elbet, son zamanlarda sizin bu bölüme azalan ilginiz, bizim bu bölümümüze içerik üretmekte birazcık tıkanmış olmamız nedeniyle bu bölümde bir değişikliğe gitmeye karar verdik. Yok canım, o kadar da üzülmeyin, Günün Şarkısıyla o güne hep birlikte ortak bir duyguyla başlamaya devam edeceğiz.

Kadınların belleğini diri tutmaya, tozlu raflara kaldırılan hatta, tarihte yerini bile bulamayan kadınların hikayelerini her gün anlatmaya da devam edeceğiz.

Kim bilir belki ilerleyen süreçlerde çok hoş önerileriniz olur, birlikte değerlendirir, yeni bölümler açarız.

Kadınların yaşamının içinden bir portal olma gayretiyle, çokça sevgi, umut, direnç, sabır, inat ile… Yola devam!

Görsel: Hisli Şeyler

İlgili haberler
‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ sözümüzü...

Tüm kadınlara Ekmek ve Gül olarak bir çağrımız var: Gelin, sözleşmenin yürürlüğe girmesinin yıldönüm...

Bir kez daha #istismarıaffettirmeyeceğiz

Çocuk istismarına evlilikle af yeniden gündemde. Haziran’da meclise getirilmesi planlanan düzenlemey...

Ekmek ve Gül’ün 2019’u böyle geçti!

Ekmek ve Gül sitesini 2019 yılında 176 ülkeden 3 milyon 107 bin 802 kişi ziyaret etti. Ziyaretçileri...