Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği yeni eğitim yılına dayanışmayla başladı
Esenyal'da yine dayanışma el verdi, 52 aileye kırtasiye desteği yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılında ilk ders günü öğrencilere okul ihtiyaçları listesi verildi. Ancak defterden kaleme, silgiden çantaya tüm ihtiyaçların fiyatı cep yakıyor. Yoksul aileler ise bu tablo karşısında çocuklarının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını karar kara düşünüyor.

Eğitim Sen’in verilerine göre geçtiğimiz yıl her 4 çocuktan biri okula aç gitti. Veliler çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını gideremedi, servise gönderemedi. Eğitim Sen’in son raporuna göre her kayıt döneminde velilerden istenen “kayıt parası” bu yıl daha da zorlayıcı oldu. “zorunlu bağışın” yanı sıra velilerden “ihtiyaç maddeleri” listesi adı altında “A4 kâğıdı, kâğıt havlu, sıvı sabun, tuvalet kâğıdı” gibi diğer ürünler için 300- 500 TL arasında ücret istendi. Öte yandan eğitim öğretim yılının başlamasıyla elinde öğretmenlerinin verdiği ihtiyaç listeleriyle kırtasiye kırtasiye, market market daha ucuzunu bulmak için dolaşan öğrenci ve veliler ekonomik krizin etkisiyle pek çok ihtiyacı karşılamakta zorlandı.

İstanbul’un Esenyalı Mahallesi de işçi ve emekçilerin yoğun olduğu bir mahalle. Bu mahallede faaliyet gösteren Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği zor durumda olan işçi çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için 6 yıldır kırtasiye malzemeleri ve okul forması desteği sunuyor. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte neredeyse 2 aydır direnişte olan ve hakları gasp edilen ETF işçilerinin çocuklarına kırtasiye desteği sunduklarını, ardından mahallede çocuklarının ihtiyacını karşılayamayan toplam 52 aileye kırtasiye desteği sunduklarını söyledi. Dernekte kırtasiye alımı için gerekli fonu derneğe üye olan kadınlar çevrelerinin desteğiyle oluşturdu.

Adile Doğan, “Başta dernek görevlilerimiz Şenay, Burcu ve arkadaşları her sene bir şekilde kendi aralarında organize olup ihtiyaç sahibi çocuklarına yardım ediyorlar. İlk başta direnişteki ETF işçilerinin çocuklarına ardından da derneğimize başvuru yapan acil ihtiyaçları olanları önceleyerek çocukların sorunlarını çözmeye, kırtasiye malzemelerini ailelerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Şenay ve Burcu’ya bu anlamda çok teşekkür ediyoruz, inanılmaz büyük bir dayanışma ve cidden çok büyük yaralar sarıyorlar” dedi.

Bu fonu etrafındakilerin desteğiyle oluşturduğunu ve mahalledeki yoksul çocukların okula giderken bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini söyleyen Şenay Sarı ise kışın da mont ve ayakkabı ihtiyacı olan çocuklara destek verdiklerini söyledi.

Derneğe gelen ve ihtiyaçlarını karşılayan veliler ise bu dayanışmanın kendilerini büyük bir yükten kurtardığını, çocuklarının ve kendilerinin bu dayanışmadan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül